New Profesional Consult 930 x 122

avc

Avocatul Poporului vrea să schimbe Legea Educaţiei

După cazul dramatic al celor trei copiii care au murit înecaţi în canalul de evacuare al barajului Zigoneni, din Băiculeşti, în timp ce veneau de la şcoală, Biroul Teritorial Piteşti al Avocatului Poporului, prin expert coordonator Mihaela Stănciulescu, a luat decizia de a întocmi un raport care să fie transmis mai departe parlamentului.

Cum de vină pentru dramatica situaţie au ajuns să fie tot copiii, că doar au murit, Mihaela Stănciulescu încearcă să vadă care este situaţia microbuzelor şcolare alocate, susţinând că, dacă ar fi existat aceste microbuze, iar copiii ar fi preluaţi de maşini, astfel de situaţii ar putea fi evitate. În acest sens, a cerut primarilor argeşeni, la Colegiul Prefectural, să transmită biroului o evidenţă cu numărul de elevi din localităţi, câţi şi pe ce distanţă aceştia străbat drumul până la şcoală, câte şi când au solicitat inspectoratului microbuze, precum şi când au primit sau dacă au primit răspunsuri de la Inspectoratul Şcolar, dar şi ce răspunsuri au primit. Altfel spus se încearcă o radiografie a numărului de elevi, ce distanţe parcurg ei pe jos până la şcoală, şi cum s-au ocupat autorităţile pentru a elimina această problemă. O solicitare a fost transmisă şi Inspectoratului Şcolar.

Mihaela Stănciulescu a atras atenţia că în Argeş instutuţiile dau dovadă de lipsă de transparenţă. „Remarcăm că avem în judeţ o problemă privind dreptul la informaţii. Raportul despre implementarea programului guvernamental pe care prefectura trebuie să îl prezinte anual nu este actualizat în 2011. La fel şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar. Din datele la nivelul lui 2011, ministerul a alocat 6 microbuze date la Bradu, Oarja, Hârseşti,Valea Mare Pravăţ şi Luncă Corbului. Din fericire, chestiunea politică mă ocoleşte, a răspuns expertul la vociferările din sală că sunt doar primari PDL. Dacă aceste primării au avut nevoie de ele, foarte bine. Nu este suficient să avem însă un microbuz. Vă rog să ne sprijinţi în demersul de modificare a legislaţiei privind principiile transparenţei şi egalităţii de şanse din legea educaţiei”, a precizat Mihaela Stănciulescu, care a lăudat doar vreo trei instituţii pentru colaborare, dar a criticat restul şefilor de instituţii pentru lipsa de transparenţă.

555×222  MAIA
570×90 MAIA