930×122 POSADA 5

Bătaie de joc. Zeci de elevi și navetiști, tratați cu sictir de un transportator din Argeș

Indignare în Poiana Lacului! De aproape două luni, zeci de navetiști care sunt nevoiți să ajungă la Pitești și înapoi (Pitești – Poiana Lacului – Sămara ) au fost lăsați pe drumuri, la propriu, de operatorul de transport care a obținut licență pe traseul amintit, după ce șoferul care conducea microbuzul ce deservea ruta a rămas fără carnet.

Între timp, după începerea școlilor, navetiștilor li s-au alăturat zeci de elevi (majoritatea, puști de liceu), puși, ca și ceilalți, să se descurce cum pot.

Luat la întrebări de Ion Dumitrache, primarul comunei, transportatorul a ridicat din umeri, explicând, senin, că n-are cu cine să-l înlocuiască pe conducătorul auto indisciplinat.

„Microbuzul maxi-taxi care circulă pe ruta Pitești – Poiana Lacului – Sămara n-a mai venit de două luni. Am făcut adresă către transportator, dar nimic! Ei spun că n-au pe cine să aducă în locul șoferului fără permis. Se prevalează de ordonanța care spune că, pe timp de pandemie, transportatorii pot reduce activitatea cu 40%, dar e vorba de reducere, nu de scoatere definitivă a unei curse. Eventual, găseau o soluție ca mașinile să circule mai rar, dar, în cazul de față, n-au mai venit deloc”, a declarat, pentru ePitești.ro, Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului.

„Ar trebui să le retragă licențele de transport”

Edilul s-a adresat și Consiliului Județean Argeș.

„Normal că, fiind drum județean, am sesizat și CJ Argeș. E adresa pe site-ul primăriei, dar nu s-a luat nicio măsură. Nu-mi dau seama de ce Consiliul Județean nu ia atitudine. Nu știu cum li se dau aceste trasee unor firme care nu-și fac treaba și, mai mult, nu suportă nicio consecință când ajung în astfel de situații. Celor care nu-și onorează obligațiile asumate ar trebui să li se retragă licențele de transport”, mai spune, pentru ePitești.ro, primarul Ion Dumitrache.

Elevii și navetiștii fie apelează la ocazie, fie bat drumul către zonele prin care trec alte curse județene.

„Transportatorul promite că, de la 1 martie, bagă o mașină și pe ruta rămasă neacoperită, dar eu știu dacă o să se țină de cuvânt? Eu n-am nicio putere asupra lui. CJ Argeș are!”, mai spune edilul.

Foto: descriptiv (Digi24)

 

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90