Eurial 930 x 122

azuraimobiliare

Pitești, 2021: 10 sfaturi – Cum alegi o agenție imobiliară

Pitești, 2021: 10 sfaturi – Cum alegi o agenție imobiliară. Se spune că “Tot românul se pricepe la: politică, fotbal și imobiliare”.

Citiți și: Cum să vând o casă sau un apartament singur?

Și totuși, ce faci dacă nu reușești, nu poți sau pur și simplu nu vrei să te ocupi singur de vânzarea casei tale? Simplu: apelezi la o agenție imobiliară.

Bun, dar care? Sunt atâtea în Pitești! În rândurile de mai jos îți dezvăluim cele 10 criterii după care să te orientezi atunci când vrei să vinzi sau să cumperi cu o agenție imobiliară.

1. Agenți imobiliari cu studii

Dacă ai nevoie de un stomatolog, te prezinți la unul care a terminat facultatea de medicină. Dacă ai nevoie de un avocat, te adresezi unuia care este înscris în Barou. Dacă ai nevoie de un Certificat Energetic, îl soliciți unui expert care are dreptul de a-ți realiza unul. Toți au ceva în comun: au studii de specialitate, dovedite printr-o Diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii. Solicită diplomă de Broker Imobiliar atunci când selectezi agentul care te va reprezenta. Sunt zeci sau sute de mii de euro în joc. Nu îi lăsa pe mâna cuiva care lucrează “după ureche”!

2. Agenți cu Agenție Imobiliară

Casă ta este cel mai de preț avut pe care îl ai, pentru care de cele mai multe ori plătești și 30 de ani rate! De ce ai încredința acest bun unui agent care nu are nici măcar un sediul fizic? Unde va purta discuțiile? Unde se va realiza negocierea? Dacă vei avea probleme, unde te vei adresa? Vizitează sediul Agenției Imobiliare înainte de a lua decizia de colaborare.

3. Agenți imobiliari cu experiență și expertiză.

Ai nevoie de un expert imobiliar în adevăratul sens al cuvântului, nu doar cu denumirea. Acum, când internetul este la îndemâna oricui, fă “pe detectivul Google” și află cât mai multe despre agentul imobiliar: vezi de când e în piață, vezi câte oferte are la activ, vezi ce portofoliu anterior a avut, vezi ce recenzii a primit. Asigură-te că te poate ajută cu adevărat. Fapte, nu vorbe! Dacă el personal nu are experiență, caută despre agenția imobiliară din care face parte.

4. Agenți imobiliari vizibili în piață

Dacă nu îl vezi peste tot online (Facebook, site-uri de anunțuri, Google, Youtube ), cum crezi că îți va promova cu succes proprietatea? Dacă nu are o prezență online agresivă, rezultatul se va lăsa așteptat. Dacă apare “peste tot”, are deja o legătură cu sute sau mii de potențiali clienți pentru tine. Alege un agent activ!

5. O fotografie face cât o mie de cuvinte!

Știi bine acest lucru. Atunci alege să lucrezi cu un agent care îți va prezenta casa cu o ședință foto profesionistă. Anunțul va fi vizualizat de până la 10 ori mai mult, te scutește de multe întrebări ulterioare, iar cumpărătorii veniți în vizită știu deja ce cumpără, nu doar se plimbă.

6. Agent imobiliar de “Reprezentare”

Alege agentul care va lucra pentru tine, numai pentru tine. Un agent care încasează comision și de la cumpărător și de la vânzător lucrează de fapt pentru el, este în conflict de interese. Un agent care este plătit doar de către vânzător, lucrează numai în interesul vânzătorului. Așa că alege un agent de Reprezentare Exclusivă!

7. Echipa

Un agent imobiliar care lucrează singur-singurel poate avea sau nu noroc să îți vândă casa repede. Dar oare vrei să te bazezi pe noroc, sau pe statistici dovedite? O echipă mare (de la 5 agenți în sus) are rezultate palpabile într-un timp mult mai scurt decât un agent independent. E un fapt clar, dovedit. Alege Echipa!

8. Contractul de colaborare

Un agent imobiliar care nu îți prezintă un contract de prestări servicii trebuie refuzat imediat! Nu își asumă nici o obligație sau responsabilitate, dar își arondă absolut toate drepturile. Când în joc este avutul cel mai de preț al unei familii, este de neconceput să fie lăsat pe mâna oricui, fără o pârghie de control și monitorizare. Alege contractul și colaborarea legală!

9. Îmbrăcămintea

Modul în care se prezintă îmbrăcat un agent în fața noastră spune totul despre cum va evolua relația. Dacă nu are o alură de profesionist, este de preferat să treci la următorul agent de pe lista ta. Dacă nu ești destul de important pentru el să se bărbierească, să își calce o cămașă sau să își curețe pantofii la prima întâlnire, cum crezi că te va trata în viitor?

10. Prețul este un mit

Valoarea primită contează! Altfel s-ar vinde numai autoturisme Dacia, nu și Mercedes. Un comision mic denotă: lipsa fondurilor pentru promovarea proprietăților, disperarea de a prelua în portofoliu orice, serviciile de slabă calitate. Decât un agent ieftin, mai bine postezi singur anunțul pe site-urile de imobiliare! Alege agentul cu cea mai mare Valoare adăugată, chiar dacă ți se pare scump la prima vedere.

Acum că știi, îți dorim Succes în căutările tale! Sau, dacă vrei o scurtătură, și să te bucuri de timpul liber astfel câștigat, îți recomandăm să iei legătura imediat cu profesioniștii din cadrul agenției AZURA Imobiliare Pitești. Te vor asculta, te vor îndruma, te vor ajuta!

0784 719 384, office@azuraimobiliare.ro, str. Smeurei Nr. 44 Pitești

555×222  MAIA
570×90 MAIA