NOR CURIER 930X122

tulpina omicron

Se lucrează la un vaccin special pentru noua tulpină COVID

Compania BioNTech, producătoarea serului Pfizer, cel mai utilizat ser anti-COVID-19 din Occident, a anunțat că a început să lucreze la un nou vaccin, împotriva Omicron, noua variantă detectată în Africa de Sud, potrivit Reuters.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Această tulpină a fost clasată drept „îngrijorătoare” de către OMS. Deși nu este încă clar dacă varianta Omicron anulează eficacitatea vaccinurilor existente sau dacă companiile farmaceutice ar trebui să refacă actualul ser anti-COVID-19, dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei.

Ceea ce încearcă de fapt compania BioNTech este să câștige timp prin adaptarea formulei vaccinului.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

BioNTech a mai declarat vineri că se așteaptă la mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a determina dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron, conform aceleiași surse.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90