EcoMoto 930×122

bloc smeurei

Gentea reacționează în cazul macaralei: „Mi-au spus ca nu mă pricep!”

Update, ora 14.45

Citiți și: Pitești: Bloc în construcție, pericol public. Mărturie cutremurătoare: „Putea să-mi omoare fata!”

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, ne-a contactat telefonic astăzi, la redacție, în legătură cu subiectul prezentat de publicația noastră cu privire la macaraua de la blocul de pe Strada Smeurei, pe care mulți trecători o privesc ca pe un adevărat pericol, din cauza faptului că brațul mastodontului se plimbă deasupra șoselei.

Acesta ne-a precizat că, în decursul săptămânilor trecute, a făcut solicitări către ISC (Inspectoratul Judeţean în Construcţii) Argeș cu privire la acest mod de lucru, dar fără vreun succes.

Eu le-am spus că atâta timp cât e deasupra unei căi de circulație se poate întâmpla oricând ceva. Mi-au zis că n-am dreptate. Am făcut sesizări oficiale și mi-au spus că nu mă pricep. Mai mult de atât n-am ce să fac.”, ne-a declarat edilul.

Știrea inițială, ora 11.30 – Pitești: O macara atârnă amenințător deasupra străzii, la un bloc în construcție, lângă Jandarmerie

O macara atârnă amenințător la un bloc în construcție, pe strada Smeurei din Pitești, lângă sediul Jandarmeriei Argeș.

Este vorba despre un bloc care va avea 5 etaje, într-o zonă de case, situat pe strada Smeurei, vizavi de sediul Jandarmeriei Argeș.

Foarte mulți trecători ridică deseori ochii spre cer, cu teamă, din cauza brațului de macara care este plimbat pe deasupra șoselei.

În mod normal, oamenii se gândesc la pericolul ca mastodontul să nu scape ceva și de aici să se ajungă la o tragedie.

 

Imobilul aflat în construcție aparţine firmei Florimar Construct Total SRL.

Reamintim că, un incident periculos a avut deja loc la sfârșitul lunii decembrie pe șantierul acestui bloc, potrivit unui cititor care ne-a contactat pe adresa redacției.

O placă uriașă de lemn ar fi ”zburat” de la unul din etajele superioare ale imobilului și a aterizat pe un autoturism care circula regulamentar pe strada Smeurei.

Din fericire, șoferul s-a ales doar cu daune materiale, adică doar cu autoturismul avariat. De aici, a urmat o întreagă ”bătălie” pentru plata daunelor, între păgubit și patronul firmei care se ocupă de construcție.

Subiectul pe larg, AICI – Pitești: Bloc în construcție, pericol public. Mărturie cutremurătoare: „Putea să-mi omoare fata!”

REPREZENTANȚI AI PRIMĂRIEI PITEȘTI S-AU DEPLASAT LA FAȚA LOCULUI PENTRU VERIFICĂRI

Având în vedere aceste antecedente, dar și faptul că brațul macaralei se plimbă în continuare deasupra șoselei, ilustrând un potențial pericol, ePitești.ro a luat legătura cu Primăria Pitești cu privire la acest subiect, punând la dispoziție și imagini de la fața locului.

Astfel, ieri dimineață, reprezentați ai Primăriei s-au deplasat în teren pentru verificări.

În urma controlului, aceștia au descoperit că există un proces verbal de verificare tehnică întocmit de ISC (Inspectoratul Judeţean în Construcţii) Argeș din iunie 2021, iar acest mod de lucru este avizat.

În atare condiții, Primăria nu mai poate face nimic, practic este ”legată la mâini” în acest caz. Dacă se va întâmpla o tragedie, cum de altfel era să se întâmple, cine răspunde domnilor de la Inspectoratul de Stat în Construcții? 

Au existat de-a lungul ultimilor ani cel puțin două evenimente grave, soldate cu decese, pe șantierele din Pitești. Astfel de tragedii au loc din cauza constructorilor care nu iau măsuri de siguranță și se joacă atât cu viața muncitorilor, cât și cu cea a trecătorilor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Ghiță spune:

    Primăria ,, e legată de mâini „? Așa să fie și să-i lege odată pe toți șmecherii de acolo. Poate aveți gura aurită.

  • Dan Andrei spune:

    In baza sesizării primarului, ISC Argeș, instituție de control a statului român, a făcut vreo verificare?
    Primarul trebuie să sesizeze forul superior al ISC Argeș pentru un așa răspuns. ISC Argeș este subordonat Ministerului dezvoltarii, lucrarilor publice și administrației.
    Dorim un răspun oficial din partea unei instituții a statului să știm dacă suntem în siguranță fiindcă eu nu am încredere în răspunsul unui funcționar public al ISC Argeș care spune că primarul nu se pricepe. Sunt direct prejudiciat întrucât acela era drumul meu spre domiciliu iar până nu am siguranța că nu există niciun pericol mă văd nevoit să ocolesc acea zonă.
    Sper ca dl.primar să adreseze o plângere în interes public pentru acest incident. Opinia publică vrea să știe dacă acest mod de lucru avizat de ISC Argeș este legal.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90