930×122 CAPRA 5

bloc smeurei

Pitești: Bloc în construcție, pericol public. Mărturie cutremurătoare: „Putea să-mi omoare fata!”

Pitești: Bloc în construcție, pericol public. Mărturie cutremurătoare: „Putea să-mi omoare fata!”

Citiți și: Gentea reacționează în cazul macaralei: „Mi-au spus ca nu mă pricep!”

Pe strada Smeurei, vis-a-vis de „Jandarmi”, se construieşte un bloc cu 5 etaje. Nimic anormal până aici – „avântul” imobiliarelor în municipiu e la ordinea zilei, la pachet cu neregulile – cele mai multe legate de nerespectarea autorizaţiilor emise de Primărie, dar şi de modul de lucru.

 

 

Elementele de siguranță – par să lipsească

Legat de imobilul din strada Smeurei, o situaţie gravă ne-a fost semnalată de un piteştean, săptămâna aceasta.  „Opera” în curs de realizare aparţine firmei Florimar Construct Total SRL. În imaginile surprinse mai sus se poate vedea că nu ar exista elemente de siguranţă în perimetru, iar braţul macaralei este plimbat pe deasupra şoselei.

 

21 decembrie 2021

În data de 21.12.2021, o placă uriaşă de lemn ar fi „zburat” de la unul din etajele superioare ale imobilului aflat în construcţie şi a aterizat pe un autoturism care circula regulamentar pe strada Smeurei.

La un pas de tragedie

Şoferul a rămas stupefiat, conştient că a văzut moartea cu ochii. La impact, o placă din lemn (care ar fi de la bloc) precum cea din imagine (foto jos) a produs avarii din fericire doar autoturismului. Acum, omul – ajutat şi de rude, încearcă să-şi recupereze pagubele, pe fondul unui stres psihic provocat de evenimentul care ar fi putut genera o tragedie.

Discuții în contradictoriu

Ginerele bărbatului aflat la volan ne-a contactat pentru a ne mărturisi calvarul prin care trece socrul său. Dincolo de şocul trăit, omul nu a găsit încă o cale de rezolvare cu antreprenorul imobiliar care a refuzat mai multe devize de reparaţii, motivând că „nu face atât” şi că poate oferi undeva la 4.000 de lei.

Proprietarul autoturismului şi ginerele au mers la mai multe service-uri, după cum ne-au declarat, în baza autorizaţiei de reparaţii emise de IPJ Argeş, Biroul Rutier Piteşti. În urma constatărilor, s-au întocmit devize cu sume în jurul a 9.000 de lei. O sumă prea mare – spune patronul din construcţii, susţinut de un jurist.

”Am vorbit cu juristul firmei, acesta a spus că se ocupă, că plătesc ei daunele.”

„Socrul meu a mers la şcoală după copil. Se afla în maşină pe strada Smeurei, împreună cu soacra mea şi fata mea, pe sensul de coborâre, când o placă de lemn a căzut de la etajul 5 al imobilului, de la aproximativ 20 de metri. Noroc că nu a lovit din plin, ci razant.

Imediat, a mers la Poliţie să declare incidentul, ulterior s-a emis autorizaţie pentru reparaţii. Am vorbit cu juristul firmei, acesta a spus că se ocupă, că plătesc ei daunele. Apoi, după ce s-au întocmit mai multe devize, nu a mai fost de acord.

A spus că suma e prea mare, nu au virat banii în cont, iar din data de 28 decembrie nici nu a mai răspuns la telefon. Am discutat ieri (n.r. – 12 ianuarie a.c.), încă nu am rezolvat. Suntem decişi să mergem pe calea instanţei”, ne-a transmis piteşteanul.

„Am făcut zeci de fotografii, ca să vedeţi cum se lucrează acolo. Nu erau plase, iar braţul macaralei era plimbat pe deasupra şoselei. Riscul este uriaş pentru şoferi şi pietoni”, a mai adăugat bărbatul.

 

Facem precizarea importantă că, fotografiile sunt realizate în 21 și 31 decembrie 2021 și 1 și 4 ianuarie 2022 –  de către ginerele bărbatului, care este implicat în incident și puse la dispoziția redacției ePitești.ro.

La final ne întrebăm, retoric, cu ce preţ sunt determinaţi unii constructori să îşi ducă planul la bun sfârşit? Poate chiar cu preţul vieţii! Iată, nu al lor, ci al altor persoane. Cel puţin două accidente grave pe şantiere din Piteşti au avut loc în ultimii ani. Ambele s-au soldat cu decese. De această dată, soarta a „emis” doar un avertisment pe care afaceristul ar trebui să-l ia în considerare la modul cel mai serios cu putinţă.

Cum era normal și firesc, ePitești a luat legătura cu juristul firmei care construiește blocul pentru un punct de vedere oficial, acesta promițându-ne că ne va trimite un e-mail cu detaliile cerute.

Totodată, am luat legătura si cu Primăria Pitești pentru o poziție oficială cu privire la acest subiect!

Vom reveni!

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Cristina spune:

    Politia locala mai exista?sau Nu?

  • Cristina spune:

    Inspectoratul de stat in constructii mai exista?!

  • Gigelus spune:

    Care politie locală,care inspectorat in constructii?Daca cei desemnați pentru disciplină ar fi bani la buget cu nemiluita,dar banii sunt la ei in buzunar!!!!cum ajung bani in buzunarul lor?

  • Sorin spune:

    Probabil trebuie sa se intample o nenorocire .

  • Musetescu daniel spune:

    S-au făcut o eroare privind constructorul,Sc FLorimar Construct Total,a făcut doar săpătură la fundații,nu are nici un fel de utilaj în șantier,așa a rămas panoul de la începerea lucrărilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90