New Profesional Consult 930 x 122

bradu

Primăria Bradu pune la dispoziția locuitorilor comunei 1.000 de unități individuale/recipiente pentru compost

Primăria Bradu pune la dispoziția locuitorilor comunei 1.000 de unități individuale/recipiente pentru compost

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Primăria Bradu pune la dispoziția locuitorilor comunei 1.000 de unități individuale/recipiente pentru compost (resturi alimentare, legume, plante, iarbă etc).

Acestea vor fi împărțite la cererea cetățenilor. Cei care doresc aceste recipiente se pot adresa la firma Consiliului Local Bradu – HCB Construct Investment SRL, situată pe strada Sabin Iliescu, nr.
5, sau pot să apeleze la numărul de telefon 0764460741.

Citiți și: Bradu. Investiție ,,mamut”, aproape de finalizare!

„Primăria deține un număr de 1.000 de recipiente pentru compost care vor fi împărțite în comună, la cererea cetățenilor”, a precizat primarul Dan Stroe. Compostarea este o formă naturală de reciclare, un proces natural prin intermediul căruia microorganismele (bacteriile, ciupercile microscopice) si nevertebratele (insecte, viermi) descompun materia organică, transformând-o întrun îngrășământ – compostul.

Procesul de descompunere a deșeurilor biodegradabile se face cu ajutorul unor echipamente speciale: unitățile de compost. În compost se pot pune: iarbă, frunze (cu excepția frunzelor și cojilor de nuc, care conțin iod și juglonă dăunătoare plantelor), buruieni (fără semințe mature, altfel vor năpădi grădina îngrășată cu compost), resturi de fructe și legume, coji de ouă, materiale lemnoase mărunțite, paie, zaț, pâine, hârtie, cenușă de lemn (în cantități moderate), gunoi de grajd, orice material biodegradabil care se descompune în câteva luni.

Nu se pun în compost oase, carne, pește, grăsimi, cărbune sau cenușă de cărbune, sticlă, pietre, metal, plastic, plante tratate chimic ori afectate de ciuperci sau boli ce pot fi transmise noilor
plante.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90