Eurial 930 x 122

12.aprilie.miting.piata.milea.002

Miting în faţa Prefecturii Argeş: „Ponta și ai lui să se ducă dracului!”

Circa 300 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu – Piteşti a Oltchim participă astăzi la un miting autorizat care se desfăşoară în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti, în faţa Prefecturii. Oamenii susţin că protestul lor este legat de modul în care guvernanţii tratează problema Oltchim – petrochimie, principala preocupare a protestatarilor fiind stabilitatea locurilor de muncă.

Petrochimiştii au pornit în jurul orei 9:30 de la combinat şi au mers pe jos până în centru, fără a se înregistra incidente. În Piaţa „Vasile Milea” au început să strige „Jos Guvernul!”, „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „USL – mizerie”, „Vrem să muncim, salvaţi Arpechim!”, „Ruşine!” sau „Ponta și ai lui să se ducă dracului!”.  Unii dintre participanţi au avut la ei pancarte cu mesaje de genul „E uşor din Parlament să decizi un faliment”, „Chimia salvează România”, „Aţi promis investitori şi avem lichidatori” sau „Noi v-am votat, voi ne-aţi uitat”.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Cristian Soare şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. „Noi am făcut deja demersuri pentru a avea la Bucureşti o întrevedere cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Vom merge din nou pentru a se găsi soluţii, vom fi acolo împreună cu lideri de sindicat. Sperăm să şi reuşim”, a declarat prefectul. „Nu ne liniştim până nu vedem un plan coerent al Guvernului privind Oltchim şi petrochimia de la Piteşti pentru redresare şi că acest plan este pus în aplicare”, a spus, la rândul său, liderul de sindicat Marian Dumitru.

Mitingul s-a încheiat după o oră.

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90