Kaia 930 x 120

oltchim

Gheorghe Piperea: 1.600 de disponibilizați la Oltchim

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorului judiciar al Oltchim, a vorbit din nou în acest weekend despre disponibilizările ce vor avea loc la combinatul vâlcean şi la divizia sa petrochimică de la Bradu – Piteşti. Numărul avansat este acum de 1.600.

“Deocamdată, până se aprobă noua formă a ordonanţei 116/2006, aceasta este decizia autorităţilor: procedura de disponibilizare este suspendată. Dar, imediat ce se aprobă această ordonanţă, care presupune şi plăţi de salarii compensatorii de la stat, procedura urmează să se reia. Dacă va fi interesat, cel care urmează să cumpere Oltchim, inclusiv cu Arpechim şi platforma petrochimică Bradu, va putea rechema disponibilizaţii de la combinat şi să dimensioneze cum va considera de cuviinţă personalul.

În momentul de faţă, cei care vor să ne sprijine pentru salvarea societăţii, finanţatori şi traderi, au pus, ca una dintre condiţiile importante, disponibilizarea aceasta de personal. S-a ajuns la o cifră: 1.055 de salariaţi vor pleca dintr-un total de 3.318, iar 485-495 vor rămâne în şomaj tehnic. Ceea ce înseamnă că, practic, putem vorbi despre concedieri cam la 1.600 de persoane. Acestea sunt cifre care au fost discutate inclusiv cu sindicatele”, spune Piperea.

555×222  MAIA
570×90 MAIA