Kaia 930 x 120

salarii voluntari armată

Tinerii care vor să se înroleze în Armata Română primesc salarii ca în agricultură

Statul român vrea în continuare să atragă tineri care să se înroleze.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că ar vrea să recruteze în următorii ani circa 10.000 de români.

Salariile cu care aceștia vor fi plătiți sunt similare celor din agricultură.

MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, DESPRE CÂT CÂȘTIGĂ UN REZERVIST ÎN PREZENT

În prezent, în țara noastră există două sisteme de voluntariat, aceasta fiind una dintre soluțiile viitoare pentru resursa activă în ceea ce privește apărarea țării, declară ministrul.

Un rezervist (soldat/ofițer) poate câştiga circa 3.000 de lei în perioada în care face instrucţie, dar există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei cu vârsta între 18 şi 35 de ani care vor să facă stagiul militar voluntar. Pentru acești tineri încă nu s-a stabilit ce indemnizație ar putea primi.

„În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari”, a declarat Vasile Dîncu.

„Avem două sisteme de voluntariat, este, credem, una din soluţiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României. Unul este cel de rezervişti voluntari, aceştia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizaţie, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire, înainte prin prima lege – noi am modificat această lege acum – era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a mai declarat ministrul, luni seară, la Digi 24.

Foto descriptiv: Romania TV

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90