NOR CURIER 930X122

bani

Bani mai mulți pentru elevii cu rezultate bune

Bani mai mulți pentru elevii cu rezultate bune la olimpiade.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

Valoarea premiilor pentru elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale se va mări considerabil

Printr-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică, Ministerul Educației (ME) vrea ca sumele primite de elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale să se majoreze considerabil, cel mai mare dintre premii ajungând la 1.000 de lei.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Practic, după ce proiectul de OUG de la ME va ajunge să se aplice, elevii care vor avea rezultate bune la olimpiadele naționale vor primi mai mulți bani decât în prezent.

Mai exact, valoarea minimă a stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale va fi de:

1.000 de lei – pentru premiul I;

700 de lei – pentru premiul al II-lea;

500 de lei – pentru premiul al III-lea;

300 de lei – pentru mențiuni.

Potrivit unor declarații recente ale lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, valorile primite acum de olimpici, respectiv de 300 de lei – premiul I, 200 de lei – premiul II, 100 de lei – premiul III și 35 de lei, în cazul mențiunilor, sunt “derizorii în raport cu performanța acestor copii”.

De asemenea, se va majora, practic, se va dubla, și alocația de cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiadele naționale și va avea valoarea de 200 de lei/ zi/ participant.

Sursă foto: impact.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90