930×122 CAPRA 5

1 mai

Și de 1 Mai argeșenii au ajuns la Urgențe

Și de 1 Mai, personalul din Unitatea de Primiri Urgențe a SJUP a lucrat la foc continuu. Medicii nu au avut parte de pacienți cu traumatisme din accidente rutiere, ci de pacienți cu dureri din cauza exceselor alimentare și de alcool.

Citiți și: Pitești. Vești bune de 1 Mai și Paște. Va fi deosebit!

Astfel, se pare că, și de 1 Mai, argeșenii au mâncat la fel de copios ca de Paște.

„Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend.

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură.

În schimb, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

Pe lângă persoanele care au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, cauzate de alimentația în exces, sau simptome ca urmare a consumului de alcool, dintre cazurile care au mai necesitat îngrijire de urgență amintim: victime din agresiuni – 4 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 3 cazuri, infarct miocardic acut- 1 caz, tromboembolism pulmonar- 2 cazuri, stop cardio-respirator – 1 caz.

44 dintre bolnavii care s-au prezentat întreaga zi la UPU au rămas internați în spital.”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3