Donaris 930 x 122

băutură

Sute de argeșeni au ajuns la spital după masa de Paște

Pentru mulți dintre argeșeni, zilele de Paște s-au soldat și cu vizite la spital. Aceștia au uitat de măsură și au profitat mai mult decât trebuia de bunătățile pregătite cu ocazia sărbătorilor.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

„Sărbătorile Pascale au adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice.

În cele trei zile, în Sâmbăta Mare, prima și a doua zi de Paște, 468 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 103 au rămas internați. Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în perioada 23-25 aprilie a.c., numărăm peste 100 de cazuri de excese alimentare sau de alcool, cu afecțiuni cardiace și oftalmologice (afecțiuni cardiace – 41 de cazuri, excese alimentare – 34 de cazuri, etilism – 11 cazuri, afecțiuni oftalmologice – 23 de cazuri).

Citiți și: Spitalul Județean de Urgență Pitești face angajări!

Dintre cazurile care au necesitat îngrijire de urgență amintim: traumatisme – 46 de cazuri, victime ale accidentelor rutiere – 6 cazuri, victime din agresiuni – 13 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 5 cazuri, diabet- 10 cazuri, comă- 1 caz). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Ionescu spune:

    Niște cretini, n-au mai văzut sărbători, mâncare și băutură.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90