EcoMoto 930×122

secție psihiatrie

Pitești: Îmbunătățiri în Sănătate. O secție importantă a SJUP a fost extinsă!

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost extinsă.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

În ultimii ani, adresabilitatea către Secția de Psihiatrie a crescut, acest lucru fiind influențat de factori multipli, printre cei mai importanți numărându-se situația pandemică și cea post-pandemică.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului Județean de Urgență Pitești, Cristina Cazacu (foto), conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a căutat soluții pentru a putea veni, rapid, în sprijinul bolnavilor.

Astfel, a fost extinsă Secția de Psihiatrie.

De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu 6 paturi organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi).

Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat. Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

Conform sursei citate, principalele afecțiuni psihiatrice tratate în pavilionul extern sunt: tulburări de dispoziție (pacienți depresivi), tulburări de anxietate (tulburarea de panică, tulburări severe de stres, tulburarea post-traumatică de stres).

Aici, pacienții pot beneficia, zilnic, pe lângă terapia medicamentoasă, de consiliere psihologică.

În cadrul Secției de Psihiatrie activează trei medici psihiatri (doi primari și un specialist) și un psiholog clinician.

În pavilionul central sunt 55 de paturi, iar în pavilionul exterior 6 paturi. Ambele pavilioane sunt dotate cu sistem de monitorizare video.

În ultima perioadă, gradul de ocupare al Secției de Psihiatrie a fost de aproximativ 70%-80%. Primii pacienți au fost cazați în pavilionul exterior, încă din prima zi de funcționare, mai transmite Cristina Cazacu.

Foto articol: Facebook – Spitalul Județean de Urgență Pitești

Foto principal: arhivă ePitești.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90