New Profesional Consult 930 x 122

1 iunie

De Ziua Copilului, patru bebeluși s-au născut la Pitești

Patru bebeluși s-au născut de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Piteşti.

Citiți și: Urgență după urgență la Spitalul Județean! 700 de oameni au avut nevoie de medici

„Dublă sărbătoare pentru 4 nou-născuți. Vorbim despre bebelușii care au venit pe lume în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.

Citiți și: UPU Pitești, asaltată de pacienți! Bolnavi în stare critică, oameni care sunt nevoiți să aștepte!

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, miercuri, 4 nașteri. Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4.

Au urmat-o, în prima jumătate a zilei, alte trei fetițe. Toți cei 4 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2900 de grame, iar cel mai mare 3280 de grame.

Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 8 bebeluși, 3 fetițe și 5 băieței.”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Pitești.

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.

În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90