New Profesional Consult 930 x 122

1 iunie

De Ziua Copilului, patru bebeluși s-au născut la Pitești

Patru bebeluși s-au născut de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Piteşti.

Citiți și: Noi vouchere de 2.000 de lei! Cine beneficiază!

„Dublă sărbătoare pentru 4 nou-născuți. Vorbim despre bebelușii care au venit pe lume în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, miercuri, 4 nașteri. Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4.

Au urmat-o, în prima jumătate a zilei, alte trei fetițe. Toți cei 4 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2900 de grame, iar cel mai mare 3280 de grame.

Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 8 bebeluși, 3 fetițe și 5 băieței.”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Pitești.

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.

În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90