930×122 CAPRA 5

1 iunie

Vestea momentului: Se dau 300 de lei de persoană!

Vouchere cadou pentru o anumită categorie de angajați, la începutul lunii iunie. Se dau 300 de lei, neimpozabili.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Salariații pot beneficia de anumite avantaje de la angajatori, iar una dintre ocazii este și ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului. De regulă, aceștia primesc astfel de avantaje sub forma unor tichete cadou.

Cadourile sunt considerate venituri neimpozabile în cazul în care valoarea acestora nu depășește suma de 300 de lei per angajat.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Aceste cadouri în bani sau în natură se pot oferi în următoarele cazuri:

– cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.

– cadouri oferite femeilor cu ocazia zilei de 8 martie.

– cadouri oferite angajaților pentru copiii minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Spre deosebire de Paște sau de Crăciun, pentru 1 iunie nu se pot acorda cadouri decât în beneficiul copiilor minori, ceea ce înseamnă că cei care nu au copii nu se pot încadra la aceste cadouri, notează Playtech.ro

„Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”, se arată scris la art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Începând din 2022, firmele pot oferi aceste cadouri angajaților pentru fiecare copil în parte, în limita a 300 de lei.

Foto descriptiv: Capital

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90