New Profesional Consult 930 x 122

Cristina Cazacu

Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

Citiți și: Pitești. Surpriză de ultim moment la Spitalul Județean! Se schimbă multe!

În urma articolului publicat ieri pe site-ul nostru, articol referitor la rata șpăgii din Spitalul Județean Argeș (Subiectul pe larg, AICI – Jurnalist RECORDER: Spitalul Județean, cea mai mare rată a șpăgii din România), ePitești a luat legătura telefonic cu purtătorul de cuvânt al SJUP, Cristina Cazacu (foto), pentru un punct de vedere oficial în legătură cu acest subiect.

Citiți și: Spitalul Județean de Urgență, informare pentru toți pacienții

 

Important de precizat este faptul că articolul a fost realizat preluând datele analizate de jurnalistul de investigații de la Recorder, Alex Nedelea.

„Nu este nevoie să primești/oferi sume de bani suplimentare/cadouri pentru realizarea actului medical”

„Nu contestăm că cel care a realizat acel material de presă este profesionist, dar vrem să punctăm că nici nu ne putem baza pe opinii/răspunsuri ale unor persoane care, poate, nici nu au avut contact cu această instituție, cum este și cazul celor care comentează adesea în spațiul virtual.

Vă asigurăm că, de fiecare dată când au fost semnalate nereguli, de orice natură, Conducerea SJUP a întreprins toate demersurile legale, sesizând, când a fost cazul unor acte de corupție, organele abilitate să ancheteze și să dispună măsurile care se impuneau.

Atât personalul medical, cât și populația trebuie să înțeleagă că nu este nevoie să primești/oferi sume de bani suplimentare/cadouri pentru realizarea actului medical.

Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm aceste mentalități, care jignesc această profesie și, implicit, pe cei care o practică.

Foarte grav este că această percepție îi va afecta atât pe oamenii care vor evita să ajungă la consult, crezând că trebuie să ai bani pentru a beneficia de servicii medicale, cât și pe cadrele dedicate profesiei.

Să nu uităm că există medici și asistente care, în special în ultimii ani, și-au pus viețile în pericol, și-au pus familiile pe planul doi, în scopul salvării vieții.

„Actul medical este gratuit”

Cu toții trebuie să înțelegem că actul medical este gratuit, iar bolnavii sunt tratați pentru că există contracte de muncă, fișe de post care trebuie respectate, iar serviciile medicale prestate sunt remunerate din bugetul de stat și nu se impune condiționarea acestora, în bunuri/bani.

Pe această cale, facem apel către populație să renunțe la astfel de atenții necuvenite, venind în sprijinul nostru pentru a stopa acest fenomen de condiționare a actului medical.

Astfel, ne-ar fi de mare ajutor să ne semnaleze orice act de corupție, în scris, la una dintre adresele de e-mail ale instituției:

sesizari@sjupitesti.ro

spiturgag01@yahoo.com

etica.integritate@sjupitesti.ro

relatii@sjupitesti.ro

relatiicupresa@sjupiesti.ro sau, prin depunerea petiției, la registratura unității”, a declarat Cristina Cazacu – purtătorul de cuvânt al SJUP, pentru ePitești.ro

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Sultana Elena spune:

    Dacă dai bani se preface în fața ta ca totul o sa fie bine,dacă nu dai te trateaza ca pe un nimeni,te sfideza,te face sa te simți dator,umilit,oricum finalul e cel a lui Dumnezeu pentru toți,dar nu ne m ai umiliți,nu sunteți voi Dumnezeu pe pământ!

  • Vali spune:

    Sunteti sigura doamna Cazacu de ceea ce spuneti? Si cand se fac sesizari despre comportamente incompatibile cu profesia de medic , dv ce faceti???? Spuneti ca nu exista probe si credeti ca noi pacientii nu avem alta treaba decat sa facem reclamatii. Pacat ca se generalizeaza….stiu ca exista si personal medical dedicat profesiei si pacientilor.

  • Florin spune:

    Daca s-au pus viețile in pericol și familia pe planul doi de ce s-au ales meseria aceasta ,la voi in spital și infirmiera se uită după șpagă să cereți și spor de șpagă la pensie

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3