New Profesional Consult 930 x 122

SJUP

Testare gratuită Babeş-Papanicolau la Spitalul Județean Pitești

Argeșencele își pot face gratuit testul Babeş-Papanicolau la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Testul Babeş-Papanicolau este una dintre cele mai simple investigaţii medicale. Este gratuit în cadrul SJU Pitești, se efectuează rapid și este eficient în depistarea cancerului de col uterin.

„Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea prevenţia este cheia sănătății. Boala se poate depista uşor cu ajutorul testului Babeş-Papanicolu, o procedură simplă şi nedureroasă.

Citiți și: Pitești: Ambulatoriul SJUP, ÎNCHIS!

Medicii recomandă ca testul să fie făcut anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient.

Prin programul naţional de screening derulat de Ministerul Sănătății, acest test se poate efectua gratuit, și în acest an, la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Pitești. Programul este accesibil femeilor din județul Argeș, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, indiferent dacă sunt asigurate sau nu.

Pacientele trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind efectuată în cadrul cabinetului de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică), în baza cărții de identitate. Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon: 0248.286.099, interior 247 (Cabinet OG), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00.”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA