930 x122 grota rece

SJUP

Pitești. Sute de oameni, de urgență la spital!

769 de pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești (SJUP) în minivacanţa de 1 Decembrie. Dintre aceştia, 172 au rămas internați.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, transmite: 

„Minivacanța de 1 Decembrie a adus, anul acesta, în Unitatea de Primiri Urgențe un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool.

Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace, respiratorii și oftalmologice.

Citiți și: Pitești: Ambulatoriul SJUP, ÎNCHIS!

Miercuri, pe 30 noiembrie, s-au adresat personalului medical din cadrul UPU 136 de pacienți, joi au avut nevoie de îngrijiri de urgență 128 de bolnavi, vineri au ajuns în UPU 157 de pacienți, sâmbătă, cu zece mai mulți decât în ziua precedentă, iar duminică numărul a crescut la 181 de cazuri.

Sute de oameni, de urgență la spital

Din totalul prezentărilor în UPU, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, 52 de persoane au fost aduse de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a fi tratate la Pitești.

Dintre afecțiunile pentru care s-a solicitat ajutorul specialiștilor din UPU amintim: traumatisme – 76 de cazuri; accidente vasculare cerebrale- 22 de cazuri; afecțiuni respiratorii – 40 de cazuri; afecțiuni cardiace – 50 de cazuri; afecțiuni digestive – 42 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 37 de cazuri; colici renale – 17 cazuri; alergii – 7 cazuri; etilism – 14 cazuri; comă – 4 cazuri.

De asemenea, au ajuns în UPU și 10 victime ale accidentelor rutiere, 9 victime din agresiuni, 2 persoane cu arsuri, 3 mușcate de câini și alte 3 intoxicate (ingestie medicamente, tentative suicid).

Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

ATENȚIE!

Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice.

O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post.

Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături.”

Foto: arhivă ePitești.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA