New Profesional Consult 930 x 122

minivacanță

pitesti.

Urgență după urgență la Spitalul Județean! 700 de oameni au avut nevoie de medici

700 de argeșeni s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești (SJUP) în această minivacanță, prilejuită de Unirea Principatelor.

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

Circa 25 % dintre pacienți au fost spitalizați. Oamenii s-au prezentat la Urgențe cu traumatisme, patologii cardiace, afecțiuni digestive, respiratorii, dar și accidente vasculare.

Cristina Cazacu (foto), purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, transmite într-un comunicat de presă:

Citiți și: O nouă minivacanță! Câte zile libere vor avea angajații

„Cadrele medicale au lucrat la foc continuu în minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor, înregistrându-se aproape 700 de prezentări în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Pitești, în perioada 21-24 ianuarie 2023.

Cea mai aglomerată zi a fost luni, 23 ianuarie, când medicii urgentiști au consultat cei mai mulți pacienți, predominând cei cu traumatisme, dar și cu patologii cardiace. Nu au lipsit nici bolnavii cu afecțiuni digestive, respiratorii și cei cu accidente vasculare.

Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în cele 4 zile menționate, numărăm 60 de cazuri de excese alimentare și de alcool. Din numărul total de prezentări, 230 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 25 cu echipaje SMURD și 3 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Precizăm că 60 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim: traumatisme – 104 cazuri; afecțiuni respiratorii – 52 de cazuri; afecțiuni ORL – 50 de cazuri; colici renale – 29 de cazuri; afecțiuni cardiace – 26 de cazuri; accidente vasculare – 23 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 19 cazuri; alergii – 7 cazuri; comă – 1 caz.

De asemenea, au ajuns în UPU și 5 victime ale accidentelor rutiere, 6 victime din agresiuni, una intoxicată, două persoane cu arsuri și alte două mușcate de câini. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3