930×122 CAPRA 5

pacienti

pitesti.

Pitești. Sute de oameni la Spital și zeci de internări!

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost asaltat de pacienţi încă din primele zile ale acestei săptămâni.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

Peste 300 de persoane s-au prezentat la secția de Urgență. 34 dintre bolnavi au fost aduși de la alte spitale din județ.

Cei mai mulți dintre pacienți s-au prezentat cu afecțiuni digestive, afecțiuni oftalmologice și accidente vasculare cerebrale.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Cristina Cazacu (foto), putătorul de cuvânt al SJUP, transmite într-un comunicat de presă:

„În primele două zile ale acestei săptămâni, 19-20 decembrie, s-au adresat personalului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești 328 de persoane.

Dintre acestea, 101 au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 16 cu echipaje SMURD și 3 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. În cazul a 86 dintre bolnavi a fost necesară internarea.

Precizăm că 34 dintre pacienții care au ajuns luni și marți la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim: accidente vasculare cerebrale- 12 cazuri; afecțiuni respiratorii – 3 cazuri; afecțiuni cardiace – 10 cazuri; afecțiuni digestive – 14 cazuri; afecțiuni oftalmologice – 16 cazuri; afecțiuni ORL- 8 cazuri; colici renale – 8 cazuri; alergii – 1 caz; etilism – 8 cazuri; comă – 1 caz. De asemenea, au ajuns în UPU și 2 victime ale accidentelor rutiere, 5 victime din agresiuni, 6 persoane cu arsuri și 3 mușcate de câini. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

Recomandări ale medicilor în preajma sărbătorilor

Pentru că urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături

Precizăm că SJU Pitești este singura unitate de urgență din județ care asigură asistență medicală non-stop, unde, de multe ori, pe lângă urgențele majore și cele minore, se prezintă și persoane care ar trebui să se adreseze medicilor de familie, fără a mai îngreuna, astfel, desfășurarea activității medicale în UPU. Le reamintim pacienților că timpii de așteptare variază în funcție de gravitatea cazurilor.

Tuturor cadrelor medicale, dar mai cu seamă celor din prima linie, Conducerea SJUP le mulțumește pentru eforturile și sacrificiile pe care le depun clipă de clipă, dorindu-le multă sănătate și puterea de a salva, în continuare, vieți contracronometru!”

Foto principal: arhivă ePitești.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3