Kaia 930 x 120

Adriana Molfea

Molfea, manager SJU Pitești: „Părerea este a unui medic, noi avem 240!”

După declarațiile făcute în această dimineață de către medicul neurolog de la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Adriana Blăjan, cu privire la camerele de supraveghere montate de conducerea unității medicale în saloanele ATI (Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv. Pitești: Medic revoltat: „Devenim actori de filme XXX”), ePitești.ro a luat legătura cu managerul SJUP – Adriana Molfea, pentru a ne oferi un punct de vedere oficial cu privire la această situație și la acuzațiile aduse de către medicul în cauză.

Citiți și: Ai voie să pui camere de supraveghere pe scară? Iată noile reglementări

„Grija mea principală este securitatea pacientului. Da, într-adevăr, sunt montate (n.r. camere de supraveghere), doar pe secția de ATI. Sunt montate în saloane, cu consola chiar la ele în cabinet, la asistent și la medic. Pacienții nu se identifică.

Părerea este a unui medic din Spitalul Județean. Știu despre cine este vorba. Dați-mi voie să-i spun că îmi pare rău, că are o părere greșită. Noi avem 240 de medici în spital”, a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Pitești, în exclusivitate pentru ePitesti.ro.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

Ulterior, managerului Adriana Molfea ne-a făcut legătura cu responsabilul care s-a ocupat de montarea acestor camerelor de supraveghere.

ePitești.ro: Câte camere sunt montate în secția ATI și unde?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Camerele sunt montate pe holurile secției respective (n.r. secția ATI) și la intrarea în saloane. Se observă și pacienții, dar nu se pot identifica, fiindcă camera este într-un colț și se vede monitorizarea la ceea ce se întâmplă. Referitor la evitarea unei culpe medicale avem dreptul prin legea 46. Deocamdată nu sunt montate, adică sistemul nu este pornit, așteptăm avizul poliției.”

ePitești.ro: Când credeți că o să primiți avizul din partea poliției pentru darea lor în folosință?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Cred că într-o săptămână, maxim 10 zile. Este vorba despre Poliția Română, deci la București se iau acordurile.”

ePitești.ro: Care este părerea dumneavoastră în legătură nemulțumirile apărute în spațiu public cu privire la această măsură?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Părerea mea personală este că pentru medici este un ajutor, fiindcă nu poți să stai efectiv lângă pacient să-l monitorizezi, iar sistemul va avea un monitor și în biroul Office, unde sunt și medici și asistenți. Acolo ei pot observa ceea ce se întâmplă în salon. Ar fi un ajutor în plus.

Doamne ferește, cade cineva din pat, l-ai văzut imediat că a căzut. Dacă nu e nimeni lângă el, te duci acolo. Bine, aceasta este doar o supoziție. Aceste camere nu se montau așa, este vorba despre o secție mai deosebită, de aceea au fost montate. 

Dacă nu mă înșel, și la Mioveni ar exista astfel de camere, în corpul nou, dar nu cunosc exact.”

 

Eurial 555 x222
570×90 MAIA