New Profesional Consult 930 x 122

Adriana Molfea

Molfea, manager SJU Pitești: „Părerea este a unui medic, noi avem 240!”

După declarațiile făcute în această dimineață de către medicul neurolog de la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Adriana Blăjan, cu privire la camerele de supraveghere montate de conducerea unității medicale în saloanele ATI (Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv. Pitești: Medic revoltat: „Devenim actori de filme XXX”), ePitești.ro a luat legătura cu managerul SJUP – Adriana Molfea, pentru a ne oferi un punct de vedere oficial cu privire la această situație și la acuzațiile aduse de către medicul în cauză.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

„Grija mea principală este securitatea pacientului. Da, într-adevăr, sunt montate (n.r. camere de supraveghere), doar pe secția de ATI. Sunt montate în saloane, cu consola chiar la ele în cabinet, la asistent și la medic. Pacienții nu se identifică.

Părerea este a unui medic din Spitalul Județean. Știu despre cine este vorba. Dați-mi voie să-i spun că îmi pare rău, că are o părere greșită. Noi avem 240 de medici în spital”, a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Pitești, în exclusivitate pentru ePitesti.ro.

Citiți și: Pitești. Ultimul drum al medicului Frătoaica. Imaginile suferinței

Ulterior, managerului Adriana Molfea ne-a făcut legătura cu responsabilul care s-a ocupat de montarea acestor camerelor de supraveghere.

ePitești.ro: Câte camere sunt montate în secția ATI și unde?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Camerele sunt montate pe holurile secției respective (n.r. secția ATI) și la intrarea în saloane. Se observă și pacienții, dar nu se pot identifica, fiindcă camera este într-un colț și se vede monitorizarea la ceea ce se întâmplă. Referitor la evitarea unei culpe medicale avem dreptul prin legea 46. Deocamdată nu sunt montate, adică sistemul nu este pornit, așteptăm avizul poliției.”

ePitești.ro: Când credeți că o să primiți avizul din partea poliției pentru darea lor în folosință?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Cred că într-o săptămână, maxim 10 zile. Este vorba despre Poliția Română, deci la București se iau acordurile.”

ePitești.ro: Care este părerea dumneavoastră în legătură nemulțumirile apărute în spațiu public cu privire la această măsură?

Brencea Aurelius, ofițer protecția datelor: „Părerea mea personală este că pentru medici este un ajutor, fiindcă nu poți să stai efectiv lângă pacient să-l monitorizezi, iar sistemul va avea un monitor și în biroul Office, unde sunt și medici și asistenți. Acolo ei pot observa ceea ce se întâmplă în salon. Ar fi un ajutor în plus.

Doamne ferește, cade cineva din pat, l-ai văzut imediat că a căzut. Dacă nu e nimeni lângă el, te duci acolo. Bine, aceasta este doar o supoziție. Aceste camere nu se montau așa, este vorba despre o secție mai deosebită, de aceea au fost montate. 

Dacă nu mă înșel, și la Mioveni ar exista astfel de camere, în corpul nou, dar nu cunosc exact.”

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

8 comentarii

  • andrei spune:

    Aceeasta doamna, pe lângă faptul ca nu are nimic in comun cu medicina, are aceeași aroganta specifica PSD-ulii. In rest o încălcare a GDPR.

  • Maria spune:

    Da, și la spitalul din Mioveni exista camere și deja au aviz. A declarat acest lucru managerul de acolo intr-un interviu.

  • Eduard spune:

    Domnule Andrei, dvs. va documentati inainte sa vorbiti?
    Doamna nu are nicio apartenenta politica si, in tot timpul conducerii spitalului, nu a facut decat sa urmareasca binele pacientului, asa cum este si NORMAL intr-o institutie a statului, dar de mult cuvantul “normal” nu mai reprezinta aceasta tara.
    Doamna incearca sa faca totul ca la carte si pentru asta este blamata, in loc sa fie apreciata, pentru ca PUTINI sunt cei care mai incearca in aceasta tara sa faca ceva bine, cu suflet.
    In plus, nu este o incalcare GDPR, montarea camerelor in astfel de circumstante fiind permisa de lege.
    Asa ca, draga domnule Andrei, analizati situatia asa cum se cuvine inainte de a comenta.
    Pace in suflet va doresc!

  • Mindreci Liliana spune:

    După cite a făcut d-na meneger pt sp jud Pitești,de cînd a cistigat concursul și prin numirea dinsei în funcție,aceasta este o realizare in beneficiul tuturor,personalul
    medical și pacienți.In felul acesta nu vor mai fi cazuri „neglijate” și monitorizarea pacienților va fi permanenta .Nu știu de ce ii deranjează pe medici,asistente ,infirmiere instalarea acestor camere ,doar nu sunt îndreptate spre buzunarele d-lor. Nu au camere de supraveghere în camerele de gardă sau cabinetele medicilor și asistentelor.Problema este in alta parte,tine de orgoliul personal al unor cadre medicale care nu „văd”cu ochi buni ocuparea acestui post de o persoană de gen feminin.Sunt o persoana apolitică,nu susțin nici un partid politic ,dar susținerea dinsei de PSD este benefică orașului Pitești și jud Argeș.Si mai trebuie știut un lucru,d-na meneger nu este membră a acestui partid,deci susținerea dinsei în activitatea depusă nu are legătură cu politicul.Cind discutam sau criticam,e bine sa fim bine informați.Sa nu lovim cu „pietre”doar de dragul de a ieșii in fața.Haideti să apreciem faptele bune făcute în folosul nostru al tuturor.

  • DICUȚ VARVARA spune:

    Avem multi pacienti gravi, multe probleme, avem si multe camere, un numar chiar cu ghinion…. Dar mai avem si putin personal care incearca, atat cat mai poate, sa mascheze lipsa critica si crasa de personal medical specializat… NU dati cu pietre in toti oamenii din ATI… mai inainte informati-va din ordinul 1500/2009 despre normativul de personal…. Lipseste cu desăvârșire acum…. Camerele nu ingrijesc pacienti. Fără maimuțe nu există circ….

  • Mihaela spune:

    Managementul nu a fost in stare sa atragă medici specialiști ATI care sa va îngrijească rudele , in schimb au găsit soluția: montare camere de suoraveghere care vor înlocui lipsa de personal medical , in speța doctorii, acestea vor reuși poate sa va salveze rudele de la moarte!!!Asta a fost soluția găsită de manager pt incompetenta de a aduce doctori in secția de ATI!!Rusineeee!

  • Avram spune:

    Când dați în doctori dați cu nume și prenume sa facem și reclama sa afle toată lumea care ia spaga. Nu aplicați efectul de turma toți striga hoții dar nici unul nu știe de ce striga.Spuneti numele acelor doctori care v-au luat spaga.

  • Florina Grigore spune:

    Dna Molfea ieri era la consiliu județean probabil ii ducea mărțișor lui nea Nelu Manzana.Ba piteștenilor sunt jocuri politice asta cu camere la spital cu toate matrapaslacurile date în piață din cauza sa îl îndepărteze pe nea Nelu Manzana adică sa piardă șefia PSD Argeș în detrimentul lui mimoza Simona Bucura.Se dau batalii în partid,miza este alta nu camerele în spital asta cu camerele a fost ca un motiv ca nu gestionează Manzana situația din spital.Molfea cu Simona Bucura au pus la cale îndepărtarea lui nea Nelu Manzana.De șpăgi ce sa zic medici care ia spaga ia și cu camere și fără camere ca asa sunt ei sortiți.Exemplu dr Bercu este arestataa domiciliu.Asta este pușcărie?Sunt toți o apa și un pamant

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90