930 x122 grota rece

fotbal

Revoluție în fotbal! Se anunță schimbări majore!

Revoluție în fotbal! Se anunță schimbări majore!

Citiți și: Exclusiv. Imagini tulburătoare! Fotbalist piteștean, găsit pe jos într-o stare șocantă!

FIFA ia în calcul o serie de modificări revoluționare în regulile jocului de fotbal, anunță gsp.ro.

Concret, repunerea de la margine cu piciorul va fi în probe (acum este cu mâna). Portarii vor trebui să țină ambele picioare pe linie la penalty, iar schimbările vor rămâne definitiv cinci.

Citiți și: Regulă strictă! Plan major pentru aceste afaceri

De asemenea, se va lua în dezbatere uniformizarea și clarificarea hențului în careu, iar pentru fazele în care mingea este oprită cu mâna în situație clară de gol, arbitrul va dicta eliminarea directă, indiferent de zona terenului.

La fel, se va discuta despre eventuala aplicare la CM 2022 din Qatar a ofsaidului semiautomat.

Așa-numitul „ofsaid semiautomat” reprezintă un sistem care analizează situațiile de ofsaid din timpul jocurilor. Acesta presupune existanța pe marginea terenului a 10-12 camere, care detectează 29 de puncte ale corpului jucătorului, de 50 de ori pe secundă.

Software-ul analizează datele în timp real, calculând perfect momentul pasării și poziția jucătorilor.

Nu numai atât, dar face și inserează grile pentru a evidenția ofsaidul, apoi trimite automat la VAR răspunsul pentru arbitru în situațiile care sunt la limită sau lasă loc îndoielilor.

Sursă foto principal: eurosport.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90