Donaris 930 x 122

carpathia

Argeș: Senzații tari pentru turiști! Pot vedea de aproape urșii și lupii

Fundaţia Conservation Carpathia a dezvoltat în Munţii Făgăraş patru observatoare de animale cu locuri de cazare pentru turişti.

Citiți și: Îngrijorător în Carpații Meridionali! Specialiștii confirmă o nouă „specie” de prădător

„Turiştii au şansa să vadă îndeaproape urşi, zimbri, căprioare, cerbi, mistreţi sau chiar râşi şi lupi. Atâta timp cât se păstrează liniştea în observatoare, animalele pot veni la doar câţiva metri distanţă”, spun reprezentanţii fundaţiei.

Unul dintre observatoare a fost construit la Richita, în judeţul Argeş, în ideea de a colabora cu pensiunile locale din Sătic, Rucăr, Dâmbovicioara şi pentru a da oportunitatea acestor pensiuni să atragă mai mulţi turişti, subliniază echipa Conservation Carpathia.

Citiți și: Argeș. Apel disperat! „Cerem dreptul la viață!”

Fundaţia a mai construit două observatoare mai mici pe o păşune în munţi, aproape de golul alpin, o zonă în care se pot vedea urşi, cerbi şi mistreţi.

„Avem, practic, patru cabane pe Valea Superioară a Dâmboviţei. Comisu este cel mai estic vârf al Munţilor Făgăraş. Bunea este deasupra lacului Pecineagu, iar Richita este pe drumul către lacul Pecineagu şi este singurul observator de zi – nu sunt cazări acolo. Vizitatorii cazaţi în zonă pot merge dimineaţa devreme sau seara pentru observarea de faună”, au detaliat reprezentanţii Conservation Carpathia.

Observatoarele Comisu sunt situate la 1.600 de metri altitudine şi au în total şase paturi suprapuse cu saltele şi saci de dormit, sobă cu lemne şi toaletă afară.

Activitatea de observare a faunei se face după-amiaza târziu, înainte de înserat şi dimineaţa devreme.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90