EcoMoto 930×122

transalpina

Zăpadă și viscol în România

În unele zone din România e iarnă în toată regula. Este vorba despre zonele montane înalte, unde drumarii au început deja să acționeze pentru deszăpezire.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România, este acoperită cu zăpadă.

A nins viscolit și pe partea carosabilă s-a depus gheață, fapt ce a făcut foarte dificilă chiar și intervenția utilajelor.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Astfel că, vremea rea a închis temporar Transalpina între Rânca și Obârșia Lotrului, a anunțat astăzi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Marți, 04.10.2022, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață) și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Precizăm că măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Circulația rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condițiile meteorologice vor permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.”, informează CNAIR.

Iarnă și pe Transfăgărășan

De asemenea, și pe Transfăgărășan a nins din nou. Șoferii sunt sfătuiți  să nu se deplaseze în zonă cu autovehicule neechipate cu anvelope de iarnă.

Atenție! Zăpadă pe drumurile montane!

Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane. Pe drumurile montane din administrarea CNAIR se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

Nu vă deplasați cu autovehiculele neechipate cu anvelope de iarnă pe drumurile unde se înregistrează ninsori sau unde prognoza anunță instabilitate atmosferică. Imagini din această dimineață de pe Transfăgărășan, sector DRDP București.”, se arată într-o postare pe Facebook a CNAIR.

Sursă foto/video: Facebook Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90