930×122 POSADA 5

testare antidrog

A rămas fără loc de muncă după ce a primit rezultat fals-pozitiv la testarea antidrog din trafic

Un tânăr din Baia Mare a rămas fără loc de muncă după ce a fost testat de polițiștii de la Rutieră cu aparatul antidrog AquilaScan WDTP-10 și a primit rezultat fals-pozitiv, notează Antena 3 CNN.

Citiți și: Noua lege, haos în trafic! Aberația prin care șoferii care reciclează pot rămâne fără permis

În momentul în care a fost verificat, aparatul a indicat prezența a patru substanțe interzise.

Rezultatele de laborator ale probelor de sânge au arătat însă contrariu: negativ în toate cele patru cazuri.

Între timp, tânărul și-a pierdut locul de muncă. Potrivit sursei citate, bărbatul susține că va acționa în judecată statul român prin Poliția Româna, respectiv IPJ Maramureș – Serviciul Rutier Maramureș.

„Am stat degeaba o lună, mi-am pierdut locul de muncă. Eram curier. Permisul îmi era foarte necesar pentru activitatea pe care o desfășurăm. Din asta trăiam. O lună de zile am așteptat rezultatele, la fiecare trei zile sunam, nu mi s-a răspuns, eram amânat de pe o zi pe alta”, a povestit bărbatul pentru Antena 3 CNN.

La două săptămâni de la această întâmplare, un șofer de rideshering din Baia Mare a ieșit pozitiv la șapte substanțe interzise, fiind testat cu același aparat.

Povestea a fost asemănătoare,  probele de sânge au indicat negativ la toate cele șapte. Subiectul pe larg, AICI: Șoferul de Bolt umilit, defăimat și batjocorit a rămas fără JOB.

Foto descriptiv: Promotor

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3