NOR CURIER 930X122

înmatriculare

Schimbări majore la înmatricularea mașinilor!

Schimbări majore la înmatricularea mașinilor!

Citiți și: E oficial! Se schimbă înmatricularea mașinilor în România

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări urmează să dezvolte o platformă online care va oferi posibilitatea încheierii/încărcării de acte de înstrăinare-dobândire a vehiculelor, a transmiterii informațiilor și documentelor necesare înregistrării/radierii în/din evidențele organelor fiscale locale, precum și a solicitării înmatriculării/radierii din circulație a acestor vehicule, fără a mai fi necesară deplasarea la sediile instituțiilor implicate.

Guvernul a pregătit o ordonanță de urgență care va reglementa efectuarea operațiunilor din domeniul înmatriculării vehiculelor integral online, precum și reglementarea încasării tarifelor privind rezervarea combinației unui număr de înmatriculare până la efectuarea operațiunii de atribuire a acestuia, anunță Profit.ro.

Citiți și: Regulă strictă! Plan major pentru aceste afaceri

În prezent, realizarea tuturor operațiunilor conexe domeniului înmatriculării vehiculelor necesită termene ce pot depăși 30 zile, prin prezentarea succesivă la mai multe autorități, termene ce ar putea fi reduse semnificativ prin stabilirea unor fluxuri simplificate de transmitere a datelor între instituțiile implicate.

Astfel, noua platformă va reduce timpul necesar efectuării operațiunilor de înmatriculare și va elimina deplasările la instituțiile implicate.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • R spune:

    Ar fi o veste foarte bună dar cunoscând modul cum funcționează ( sau mai curând nu funcționează) aplicațiile electronice ale statului român, nu putem să avem mari speranțe

  • Marian spune:

    Ha, ha, ha ! Excelenta idee dar din pacate va muri pe undeva pe drum ca toate celelalte (bune) de pana acum. Doar cele rele ( nu stiu cum…) reusesc sa se materializeze. Dar ne ramane speranta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3