Donaris 930 x 122

dumitru tudosoiu

Proiect de mare anvergură la Colegiul Național „I.C. Brătianu”

Elevii de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” au fost parte dintr-un nou proiect important. Aceștia au realizat un parteneriat în baza unui protocol semnat cu Institutul Intercultural Timișoara. La eveniment a luat parte și reprezentantul principal al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu.

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Un nou proiect de succes pentru elevii de la I.C. Brătianu

Activitatea numită proiect Cetățeanul este realizată de profesor Alina Turcescu împreună cu elevii clasei a 8-a de la Colegiul National „I. C. Brătianu”, ca urmare a unui protocol semnat de școala cu Institutul Intercultural Timișoara ce propune astfel de evenimente în mai multe școli din țară. La evenimentul educativ a luat parte și Inspectorul General școlar Dumitru Tudosoiu din partea ISJ Argeș.

 

Citiți și: Video. Sediul unei instituții de forță, făcut una cu pământul

Proiectul are ca scop educarea spiritului civic la elevii de gimnaziu astfel încat să devină cetațeni activi ce se implică și le pasă de problemele comunității locale în care trăiesc. În acest sens, elevii clasei a 8-a coordonați de doamna profesor au avut câteva propuneri de adresat consiliului local, cu argumente si soluâii, si au ales sa invite ca reprezentant al consiliului local pe domnul Dumitru Tudosoiu care este și Inspector școlar general spre a-i aduce la cunoștință propunerile lor referitoare la problemele locale identificate.

 

 

Toate propunerile fac referire la realizarea unui mod de viață sustenabil. Prima, construirea de piste de biciclete de a lungul străzilor așa încât să poți circula astfel de oriunde oriunde în oraș spre cultivarea modului de transport nepoluant.

A doua, transportul elevilor la și de la școala cu autobuze școlare. Spre degajarea traficului și reducerea poluării.

A treia, amenajarea de terenuri de sport pentru copii. Reabilitarea celor de la școli așa încât toți copiii să aibă acces liber la aceste terenuri de sport ale școlilor oricând în afara programului școlar, spre încurajarea practicării sportului și dezvoltarea unui stil de viață sănătos.

Proiect I.C. Brătianu

Proiect I.C. Brătianu

„Am ales sa coordonez acest proiect deoarece consider ca este foarte important pentru viitorul nostru ca nație sa dezvoltam spiritul civic si dorința de participare activa la viața comunității a elevilor noștri, viitori adulți. Pentru ca lucrurile să funcționeze bine si sa se dezvolte, noi, cetățenii, trebuie sa ne implicam in orice fel poate fiecare mai bine, pentru ca noi suntem comunitatea pe care vrem sa o dezvoltam si despre noi este vorba. Iar eu îmi doresc deprinderea acestei mentalități pentru copiii noștri”, a transmis profesorul Alina Turcescu.

Proiect I.C. Brătianu

Proiect I.C. Brătianu

Acțiunea cu elevii de la Brătianu a fost surprinzător de frumoasă pentru că au lansat teme în discuție și anume o temă legată de traficul din Pitești și posibilitatea extinderii pistelor de biciclete. O a doua temă a fost legată de amenajarea terenurilor de sport, a locurilor de joacă și amenajarea curților școlilor pentru eventualele activități cu caracter sportiv. Acțiunea vine din partea copiilor, așa văd ei Piteștiul pe viitor. M-am bucurat foarte mult să fiu alături de ei. Să îi ascult, să le vorbesc, să aflu despre interesele lor, să avem o comunicare așa cum trebuie să fie în fiecare unitate școlară.”, ne-a declarat inspectorul școlar Dumitru Tudosoiu.

Proiect I.C. Brătianu

Proiect I.C. Brătianu

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3