Kaia 930 x 120

agricultura

Premieră: Se dau noi vouchere pentru acești români!

Premieră: Se dau noi vouchere pentru acești români!

Citiți și: Vin banii! Se dau câte 55.000 € pentru acești români

Guvernul României a anunțat recent lansarea programului „Rabla pentru tractoare”.

Programul este menit să sprijine micii fermieri prin finanțarea achiziției de tractoare noi.

Citiți și: Bani pe lângă salariu. Lege pentru cei care muncesc în plus

Executivul a aprobat un buget de aproximativ 500 de milioane de lei pentru aceste fonduri nerambursabile, conform Agrointeligența.

„În premieră, finanţăm, cum am promis, prin Fondul pentru mediu, programul «Rabla pentru tractoare». Susţinem producţia internă de tractoare şi ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat în acest moment este de 500 de milioane de lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocraţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a oferit detalii suplimentare despre program.

Barbu precizează că acesta va permite unui număr de 5.000 de fermieri să beneficieze de fonduri nerambursabile pentru achiziționarea unui tractor nou.

Premieră: Se dau noi vouchere pentru acești români!

Bugetul alocat, de aproximativ 100 de milioane de euro, va fi distribuit sub forma unor vouchere de 20.000 de euro pentru fiecare fermier.

Aceste vouchere pot fi utilizate pentru achiziția unui tractor sau a altui utilaj agricol nou.

„Tractoare noi pentru fermieri – începe programul «Rabla».

Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole, care a fost aprobat în ședința de Guvern.

5.000 de fermieri vor putea beneficia de acest program și vor primi vouchere de 20.000 de euro (n.r. fonduri nerambursabile) pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje noi. Bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro”, a declarat ministrul Agriculturii.

Acest program cu fonduri nerambursabile răspunde cererii venite din partea micilor fermieri care au solicitat sprijin pentru modernizarea tehnicii agricole.

Fermierii vor putea primi fonduri nerambursabile sub forma unui voucher de 20.000 de euro în schimbul casării unui tractor vechi sau a unui autovehicul.

Aceste vouchere vor fi utilizate pentru achiziția de utilaje noi, cu un preț plafonat la 55.000 de euro, potrivit datelor furnizate de conducerea AFM.

Aceste utilaje vor fi adecvate nevoilor unei ferme mici sau de familie.

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece
570×90 MAIA