930×122 CAPRA 5

bradu

Exclusiv. Argeș – Tribunalul desființează locul de joacă: Zgomotul copiilor, motivul disputei

Exclusiv. Argeș – Tribunalul desființează un loc de joacă: Zgomotul copiilor, motivul disputei.

Citiți și: Important! Fără apă într-o mare comună de lângă Pitești

Justiția argeșeană a hotărât, în primă instanță, desființarea unui loc de joacă modern din Bradu!

De ce?

Decizia vine ca urmare a solicitării unor cetățeni care au invocat zgomotul produs de copii.

Citiți și: Petrecere de Ziua Copilului: jocuri, magie și multă distracție

Locul de joacă, situat între case, este considerat deranjant pentru liniștea celor care locuiesc în jur.

Istoricul proiectului

Anul trecut, în august, Primăria Bradu, sub conducerea primarului Dan Stroe, a inaugurat acest loc de joacă modern, amplasat în zona Târgului Săptămânal, pe strada Livezilor din satul Geamăna.

Toate detaliile, AICI.

Investiția a costat 340.652,92 lei fără TVA și a fost primită cu bucurie de comunitatea locală.

Plângerea locatarilor/Exclusiv. Argeș – Tribunalul desființează locul de joacă: Zgomotul copiilor, motivul disputei

Un grup de locatari din zonă a inițiat însă o acțiune în instanță pentru demolarea locului de joacă, motivând disconfortul produs de zgomotul copiilor.

Primarul Dan Stroe și unii locuitori din Bradu ar dori să păstreze locul de joacă și ar vrea să intervină în proces pentru a contesta decizia.

Investiția, finanțată din bugetul local, este considerată un beneficiu important pentru comunitate, oferind un spațiu de recreere modern și sigur pentru copii.

Decizia instanței

Procesul va continua, iar autoritățile locale speră într-o rezolvare favorabilă pentru păstrarea locului de joacă.

Iată ce spune decizia instanței:

„Admite cererea de chemare în judecată astfel cum a fost modificată, formulată de reclamanți în contradictoriu cu pârâții Primăria comunei Bradu și Consiliul Local al comunei Bradu.

Anulează certificatul de urbanism numărul: 171/19.05.2023 și autorizația de construire numărul 142 din 4 iulie 2023 eliberată de Primăria comunei Bradu pentru executarea lucrărilor de construire pentru amenajare loc de joacă zona strada Livezilor comuna Bradu județul Argeș.

Dispune desființarea locului de joacă din comuna Bradu, sat Geamăna, strada Livezilor, numărul 22 a din jud. Argeș.

Ia act că reclamanții vor solicita cheltuielile de judecată pe cale separată.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării, cererea de recurs se va depune la Tribunalul Argeș.

Pronunțată în 14 iunie 2024 la Tribunalul Argeș secția civilă complet specializat contencios administrativ și fiscal prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefă instanței.”

Concluzie

Situația locului de joacă din Bradu rămâne incertă, cu un viitor determinat de continuarea procesului și eventualele recursuri.

Majoritatea comunității, împreună cu autoritățile locale, își exprimă dorința de a păstra acest spațiu de recreere pentru copii, evidențiind importanța lui pentru bunăstarea comunității.

Exclusiv. Argeș – Tribunalul desființează locul de joacă: Zgomotul copiilor, motivul disputei

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

15 comentarii

  • Edy spune:

    Intre case? Înțelegeam sa deranjeze daca era între 3 blocuri cu multi locatari de diferite vârste dar intre case? cat de mult poate deranja un loc de joaca intre 2-3 case?
    Peste tot sunt jocuri de joaca in proximitatea blocurilor și nu am mai auzit până acum de o decizie a instanței pentru desființarea acestuia.

  • andrei spune:

    Altă bătaie de joc de banii noștri.

  • Andreea spune:

    Doamne,ce oameni??!!!??? probabil dânșii nu au copii,altfel nu se explica…cum sa te deranjeze niște copii????? La bloc nu mai este nimeni de deranjat de spatiile de joaca,ba chiar se plâng ca nu sunt suficiente, dar la noi nu este problema spațiului de joaca,ci a faptului ca oamenilor le place sa pună piedici…păcat!

  • Al Bundy spune:

    Daca au probleme cu nervii, propun ca aceștia să se mute în pădure…
    Am ajuns sa reclamam orice crezând că avem numai drepturi.

  • Clevetici spune:

    Cred ca primarul nu va mai asfalta str. Livezilor 10-20 de ani de-acum incolo…

  • Doricu spune:

    Ingenios primarul Bradului!
    Pe str Primăverii, lângă târgul săptămânal, unde era o mică parcare, a disparut peste noapte. Tot primarul de excepție al Bradului, a donat-o bisericutei. Ca sa aiba coana preoteasa unde să parcheze masina.
    Informez pe cine trebuie sa audă din primărie, ca acea bisericuță din lemn este construită ilegal sub reteaua de medie tensiune, la distanta ilegal de mica fata de transformatorul de tensiune, fara sa respecte distantele pentru interventiile distribuitorului de energie electrica, cu un gard care nu lasa locul pentru pietoni..etc. Eu vad un dosar acolo! Îl vedeti si voi?

  • Relu spune:

    sa fie relocat în curtea Primăriei..pana când părinții reușesc sa fie educați…la randul lor proprii copii sa primească educație.
    pentru majoritatea doritoare, se poate reloca spațiul de joacă în propriile curți prin donarea benevola a spațiului necesar…beneficiu: admirarea directa a proprilor nazdravani.
    jos pălăria pentru decizia tribunalului.

  • Meh spune:

    Oamenii si-au cumparat casa cu teren sa aiba liniste nu sa auda copiii prost crescuti ai altora cum urla 12 ore pe zi langa ei. Voi nu va suportati proprii copii in casa, dar aveti pretentia sa vi-i suporte altii.

  • andrei spune:

    Într-un fel îi înțeleg și pe locatarii din zona respectivă. Copiii din ziua de azi sunt foarte răi și mai ales obraznici. Dar aici vina este a părinților. Nu este plăcut să auzi zi de zi urletele copiilor prost crescuți. Să nu mai vorbim ca în locurile de joacă nepăzite se adună tot felul de betivani.

  • Colateral spune:

    Propun intrare la locul de joaca cu program fix și 3 ore pauza de somn 14.00-17.00. Cum? Cu o încuietoare preprogramata. În era electronicii putem achzitiona asa ceva sau facut pe comanda. Se închide automat la ora 22.00 și se deschide automat la 9.00. Evident sa existe un gard de jur împrejur suficient de solid și înalt.

  • Ungureanu Ion spune:

    Într-o perioadă dificila, in care o mare problemă este lipsa educației, atât la generațiile care acum au in jur de 35-40 ani, cât și la cele actuale, este de salutat decizia tribunalului. Nimeni nu ar trebui să sară în sprijinul copiilor, care vorbesc urat, urlă, se comportă efectiv ca niște animale, și asta în marea lor majoritate, având ei, la randul lor, părinți needucați, care în loc să-și educe copiii în spiritul respectului față de ceilalți și față de natură, își trimit copiii pe strada, cum in unele zone din țară, oamenii dau drumul pe maidan animalelor dimineața și le mai lasă să revină acasă seara! Parintilor, care sunte-ți voi părinți, educati-vă copiii!!!!

  • Vasile spune:

    Îmi pare f firească demolarea,cea mai proastă idee poziționarea lui,in capul oamenilor ,proprietari privați de case locuibile permanent

  • Adrian spune:

    Problemele de pe Str Livezilor au istorie veche.Acolo s-au facut niste „investitii” pt ca strada se inunda la fiecare ploaie(nu doar strada,ci si curtile si casele celor din zona).Investitiile,desigur au fost facute fara cap,intentionat sau nu,pe Str. Livezilor s-au ingropat multi bani fara nici un efect.Mai exact,s-a ctitorit o statie de pompare a apelor,la care a lucrat o firma infiintata peste noapte.Montate 2 pompe,o teava mica…strada se inunda in continuare.S-a luat decizia de a se achizitiona terenul actualului loc de joaca,pentru a se traversa cu o teava(tot subdimebsionata) si a directiona apele catre urmatoarea strada.S-a mai montat si un enorm generator,pt a functiona pompele in lipsa curentului din retea.Pe repede inainte,s-a trecut si la amenajarea superbului loc de joaca,cu mare tam-tam,intre casele oamenilor.De la inaugurare si pana acum,inclusiv locul de joaca a fost inundat de 2-3 ori,deci rezultate investie zero,cheltuieli enorme facute degeaba.Ce aduce locul de joaca pt riverani? In afara de zgomotul produs de copii? Pai parintii nu vin pe jos,vin cu masinile.Neavand unde,copiii si parintii isi fac nevoile langa sau pe gardurile riveranilor.Mizeria e la ea acasa(seminte,cutii de bere/sucuri,mucuri de tigari).Iar dupa ce se retrag cei mici,vin cei de 14 ani si peste…dupa ora 22-23 incepe distractia,cu vocabular abject,alcool si vizite peste vizite ale Politiei Locale.Acum fiecare isi trage propriile concluzii.Felicitari Tribunalul Arges!

  • And. spune:

    Dar în Pitești există locuri special amenajate pentru parcuri, sunt izolate cumva? Nu! Sunt multe locuri de joacă între blocuri , acolo nu se mai plânge nimeni ca este gălăgie .
    Nu cred, totuși, ca sunt copii non-stop în parc ! Au și ei grădinița , școală , teme .
    Oameni fără suflet,clar !!!

  • Clevetici spune:

    Intr-adevar, locurile de joaca din Romania (in general) si din com. Bradu in particular
    NU au WC-uri ecologice sau de alta natura, deci fiecare se „descurca” cum poate si ne putem imagina ce se intampla cu gardurile vecinilor de pe str. Livezilor.

    Bineinteles ca la cate probleme are Romania, cu scoli cu toaleta in curte si incalzite cu sobe cu lemne, asta e nimic…
    iar pana acum nu am auzit de vreo hotarare judecatoreasca pe o astfel de speta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3