- Publicat de: Andreea Mateica
- 10-09-2024, ora 18:10
- Știri, Știri
Pericolul din spatele celui mai iubit mic-dejun al românilor
Pericolul din spatele celui mai iubit mic-dejun al românilor
Citiți și: S-a lansat un nou post de televiziune în România!Covrigul, unul dintre cele mai populare produse de patiserie din România, este adesea considerat o opțiune rapidă și ușoară pentru micul dejun.
Acest produs a devenit unul dintre cele mai consumate dimineața, astfel că există în România peste 2.500 de simigerii, gogoșerii și covrigării.
Citiți și: România în Schengen: Beneficii majore pentru româniMulți oameni preferă să cumpere astfel de produse, atunci când vor să își domolească foamea, în drum spre muncă sau școală.
Deși cantitatea produsului poate fi mică, ingredientele folosite pentru prepararea sa conțin un număr uriaș de calorii.
Covrigii, merdenelele, plăcintele, dar și alte preparate oferite de operatorii comerciali pot îngrășa în timp, spun specialiștii în nutriție.
Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează asupra consumului frecvent al acestor produse din cauza conținutului ridicat de calorii și carbohidrați rafinați.
Un covrig obișnuit, de aproximativ 100 de grame conține:
– peste 200 de calorii;
– aproape 50 de grame de carbohidrați.
Ingredientele principale includ făina de grâu rafinată, care are un indice glicemic ridicat, ce poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și poate contribui la creșterea în greutate.
Experții subliniază că, deși covrigii par o gustare mică, consumul regulat poate avea efecte negative asupra sănătății.
Mai ales din cauza densității ridicate de carbohidrați și a ingredientelor procesate.
Aceasta ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru cei care obișnuiesc să mănânce frecvent produse de patiserie.
Indicat ar fi să găsească alternative mai sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.
Pericolul din spatele celui mai iubit mic-dejun al românilor
Sursa: Româniatv.net