930 x122 grota rece

bani

Noi vouchere pentru români! Sprijin de 10.000 € pentru gospodării

Noi vouchere pentru români! Sprijin de 10.000 € pentru gospodării

Citiți și: 15.000 € pentru cei care stau la bloc: Cum puteți beneficia

Începând cu 25 octombrie 2024, persoanele vulnerabile din România vor beneficia de sprijin din partea statului prin instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării.

Proiectul, finanțat prin programul european RePowerEU, urmărește să reducă dependența energetică și să sprijine gospodăriile în reducerea cheltuielilor cu energia electrică.

Citiți și: Argeș. Panică într-o gospodărie

Proiectul RePowerEU, anunțat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, oferă vouchere în valoare de 10.000 de euro.

Banii sunt acordați fiecărei gospodării care este eligibilă, potrivit dailybusiness.ro.

Din această sumă, 5.000 de euro sunt destinați achiziționării panourilor fotovoltaice.

Restul de 5.000 de euro sunt alocați pentru sisteme de stocare a energiei.

Aceste măsuri vor permite gospodăriilor să producă și să gestioneze propria energie electrică, diminuând astfel dependența de sursele tradiționale și ajutând la protejarea mediului.

„În octombrie vom demara înscrierile în programul RePowerEU pentru persoanele vulnerabile pentru montarea de panouri fotovoltaice și capacități de stocare la un nivel de 3 KW net din perspectiva capacităților de captare a energiei electrice,” a declarat ministrul Câciu la finalul unei recente ședințe de Guvern.

Programul va avea ca rezultat scăderea facturilor la energie și creșterea autonomiei energetice pentru mii de gospodării din întreaga țară.

Pe lângă avantajele evidente ale reducerii costurilor și sporirii independenței energetice, inițiativa RePowerEU aduce și provocări.

Noi vouchere pentru români! Sprijin de 10.000 € pentru gospodării

Ministrul Câciu a subliniat importanța selectării cu prudență a firmelor care vor realiza instalarea panourilor.

În trecut, s-au înregistrat cazuri în care anumite companii au profitat de astfel de programe, oferind servicii de calitate inferioară și aplicând prețuri nejustificat de mari.

Pentru a evita aceste riscuri, beneficiarii programului trebuie să se informeze cu atenție și să colaboreze cu firme de încredere.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.
Foto: Descriptiv

Kaia 555×222
570×90 MAIA