930 x122 grota rece

pendiuc.1

Pendiuc se intalneste cu primarul centrului financiar al Londrei

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, participa marti, 27 aprilie, la un seminar pe tema parteneriatului public-privat care are loc la Bucuresti cu incepere de la ora 9,00. Cu aceasta ocazie, Pendiuc se va intalni si cu primarul centrului financiar al Londrei, Nick Anstee.

 

Evenimentul este organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti in colaborare cu Unitatea Centrului pentru Parteneriat Public Privat din cadrul Ministerului de Finante. La manifestare vor fi prezenti si presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul Emil Boc.

Nick Anstee se afla intr-o vizita de trei zile în România, fiind însoţit si de o delegaţie de oameni de afaceri din Marea Britanie.

Scopul vizitei este acela de a promova a sectorului privat din Regatul Unit si de dezvoltare a oportunitatilor de business dintre cele doua tari, respectiv Marea Britanie si Romania.

„Romania este un partener comercial important pentru Regatul Unit, dar si un aliat de incredere in Uniunea Europeana. Acest lucru este demonstrat de investitiile britanice in valoare de peste 4 miliarde de euro si de prezenta a mai mult de 4.000 de companii britanice care s-au impus pe piata locala”, a declarat primarul londonez despre vizita sa in Romania.

Seminarul este organizat la Hotel Intercontinental, prilej cu care reprezentanti ai unor companii britanice de top, precum Marsh, Allen & Overy si Chown Dewhurst, vor vorbi despre experienta lor privind parteneriatul public privat.

Marea problema a Romaniei o reprezinta insa lipsa unui cadru legislativ adecvat privind parteneriatele public private. Conducerea Primariei Pitesti chiar a fost pusa in situatia de a renunta la o serie de proiecte de investitii – cum ar fi parcarile subterane – tocmai din cauza lispei cadrului legislativ necesar pentru care, insa, se face in continuare lobby la nivel central.

{loadposition inside}

 

 

 

 

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90