pizzeria sapori  930 122

apa_robinet

Debransari in cartier de vile

Proprietarii de pe platoul Trivale, deasupra parcului cu acelasi nume, care nu se vor bransa pana la data de 1 iulie 2010 la reteaua de canalizare a orasului Pitesti vor fi debransati si de la reteaua de apa potabila. Decizia a fost luata de conducerea Primariei ca urmare a unor controale efectuate in zona si in urma unor reclamatii ale cetatenilor.

In ciuda faptului ca pe strada Fagetului a fost introdusa retea de canalizare – chiar dupa ani de zile de demersuri in acest sens -, sunt in prezent in continuare locuinte individuale care nu sunt bransate. Proprietarii acestora deverseaza in continuare apele uzate, inclusiv dejectiile, in paraiasul din parcul Trivale, generand un miros puternic si dezagreabil care ii incomodeaza evident pe pitestenii care ales sa isi petreaca orele libere in zona.

Autoritatile au depistat 25 de vile care nu sunt bransate si care sunt responsabile de deversarea apelor uzate in parau. SC Apa Canal 2000 SA Pitesti le va debransa si de la reteaua de apa potabila daca nu vor intra in legalitate cat mai rapid posibil. Debransarea va fi efectuata la data de 2 iulie.

Decizia de debransare respecta normele europene in vigoare, in conditiile in care nemaiavand apa, proprietarii respectivi nici nu pot produce ape reziduale.

Termenul limita instituit de autoritatile locale pentru bransarea la canalizarea orasului este motivat prin faptul ca strada Fagetului nu va fi sparta in mai multe locuri decat dupa ce se va vedea cine se branseaza si cine nu. Dupa aceea nu vor mai fi permise rebransarile. Pana in week-end va fi finalizata si actiunea de asfaltare a strazii Trivale care, de asemenea, a fost sparta pentru realizarea unor lucrari la retelele de canalizare si apa.

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3