pizzeria sapori  930 122

bani

Argesul, bun contribuabil

Argesul se afla in continuare in topul contributorilor importanti la bugetul national. In ciuda problemelor economice actuale, judetul nostru contribuie la bugetul national cu mai multi bani decat primeste.

In ciuda situatiei economice dificile, determinata de criza, judetul Arges se mentine in topul celor mai importanti contribuabili ai tarii. In timp ce alte judete primesc mai multi bani de la bugetul de stat decat dau, Argesul inca se situeaza in prim-planul economic al tarii. Trebuie mentionat ca acest lucru se intampla in pofida faptului ca din judet au disparut o serie de agenti economici reprezentativi chiar la nivel national, in vreme ce somajul a urcat foarte mult.

Conform Ministerului Finantelor, jumatate din judetele Romaniei primesc de la bugetul de stat, pentru nevoile locale, mai multi bani decat reusesc sa incaseze din impozitele principale. Cei mai multi bani ii inghit judetele Vaslui, Olt, Suceava, Botosani si Bacau. Argesul se situeaza insa de partea „buna” a baricadei economice.

Judetul nostru se afla pe locul 9 in tara din punct de vedere al sumelor „varsate” la bugetul de stat, fiind „pe plus” in raport cu sumele primite. Astfel, pe primul loc se afla Ilfovul, care a contribuit la bugetul de stat cu 3.566 de milioane de lei si a primit 481 de milioane de lei, pe locul 2 Constanta cu 3.229 de milioane de lei virate la bugetul de stat si cu 945 de milioane de lei primite iar pe locul 3 se afla judetul Cluj cu 1.916 milioane de lei virate si 1.088 de lei primite.

In fata Argesului se mai afla judetele Timis (plus 786 de milioane de lei), Prahova (plus 754 de milioane de lei), Brasov (plus 469 de milioane de lei), Mures (plus 235 de milioane de lei) si Bihor (plus 138 de milioane de lei). Argesul a primit in anul 2009 suma de 848 de milioane de lei de la bugetul de stat si a contribuit cu 961 de milioane de lei, rezultand un plus de 113 milioane de lei in favoarea contributiei la bugetul de stat.

Argesul devanseaza in acest clasament judete precum Sibiu, Arad, Galati sau Satu Mare.

{loadposition inside}

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3