- Publicat de: admin
- 18-02-2015, ora 9:12
- Food and drink
CEL MAI SĂNĂTOS DESERT – INGREDIENTE ȘI MOD DE PREPARARE
Ghimbirul este bun prieten cu sistemul digestiv și recunoscut pentru efectul său antiinflamator. În plus, calmează durerile abdominale, întărește sistemul imunitar, arde grăsimile și stimulează metabolismul. Este bogat în vitaminele C, B 1 și B 3.
Citiți și: Decizie cu privire la fast-food-uri și restauranteCu o așa „carte de vizită”, nu putem rezista tentației de a-l include aproape în orice, de la ceaiuri și smoothie-uri până la sucuri proaspete. Astăzi îl includem într-o cremă fină, numai bună de servit la un ceai cald.
Ingrediente:
Citiți și: DESERTUL DE SEZON INTERZIS GURMANZILOR: RULOURI CU VANILIE ȘI STAFIDE (TIP MELC)4-5 cm de rădăcină de ghimbir
125 g de caju hidratat timp de 4 ore
1 linguriță cu miere
1/2 linguriță cu scorțișoară
1/2 linguriță cu vanilie
2 nectarine decojite
100 gr de migdale.
Mod de preparare:
1.Se pun toate ingredientele (cu excepția migdalelor) în robotul de bucătărie și se procesează până se transformă într-o cremă fină
2.Migdalele se zdrobesc grosier și se așează în strat gros pe fundul a două pahare
3.Crema se pune peste migdale și se lasă la rece timp de 30 de minute.
4.Se servește imediat. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)