Donaris 930 x 122

autobuze

CE PĂRERE AVEȚI? PROIECT: TOȚI ELEVII DIN PITEȘTI, GRATIS CU AUTOBUZUL

Consilierul municipal PNL Mihail Tudor (foto) propune ca toți elevii de la unitățile de învățământ preuniversitar din Pitești, indiferent dacă sunt piteșteni sau din alte localități, să circule gratuit în oraș cu autobuzele Publitrans.

Citiți și: Pitești. Impact ,,incorect”: Un Audi a fost făcut ,,franjuri” de un autobuz

Mihail Tudor a depus în acest sens un proiect de hotărâre, care ar urma să fie prezentat pentru dezbatere și vot în ședința în plen de pe 27 august a Consiliului Local.

Potrivit proiectului, de gratuitate ar beneficia elevii înscriși în ciclul primar, gimnazial și liceal în instituțiile de învățământ din Pitești.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Gratuitatea ar fi acordată pentru o singură linie în baza unui abonament special pe care l-ar elibera Publitrans la casele sale de bilete. Abonamentul, personalizat, ar fi emis de Publitrans în baza carnetului de elev și a unei adeverințe de la școală sau liceu, după caz, din care să reiasă că beneficiarul frecventează cursurile unității de învățământ respective.

Tudor propune ca măsura să intre în vigoare la debutul viitorului nou an școlar, mai exact pe 15 septembrie 2015, și să fie finanțată 50% din bugetul local și decontată 50% din bugetul de stat.

„Cred că această facilitate vine nu numai în sprijinul elevilor din Pitești, ci și în sprijinul SC Publitarans 2000 SA, care ar beneficia de un venit sigur și important.”, motivează consilierul municipal Mihail Tudor.

În opinia inițiatorului, de actuala reducere de preț de 50% de care, teoretic, ar beneficia acum elevii din Pitești pe transportul cu autobuzele Publitrans puțini au parte din cauza unei lacune legislative și a manierei greoaie de acordare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Doru spune:

    La studentii din Pitesti UPIT nu se gandeste nimeni ? Doar invatamantul preuniversitar?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3