930X122 MAIA

miting20

10.000 de muncitori de la Dacia au protestat pentru toti romanii

Peste 10.000 de persoane au protestat, marţi, la Mioveni, faţă de modificarea Codului Muncii şi a contractului colectiv de muncă, dar şi faţă de scumpirea carburanţilor, acţiunea fiind organizată de Sindicatul Automobile Dacia. Lor li s-au alăturat şi sindicate din administraţie, educaţie şi sănătate.

Dumitru Costin a anuntat ca BNS a inceput la Mioveni strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei generale dupa ce Guvernul nu a tinut cont de propunerile sindicatelor.

“Când bat tobele la Dacia, este rău în ţară!”- aşa a pornit manifestul pentru drepturile românilor la Mioveni. Într-un gest fără precedent în România, angajaţii singurei mari companii din România care a învins criza, Dacia, au ieşit în stradă pentru a apăra drepturile tuturor angajaţilor şi pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de măsurile guvernului Boc.

La începutul acţiunii de protest, manifestanţii au ascultat „Internaţionala” şi Imnul de stat al României. “Azi în Mioveni, mâine-n Cotroceni”, “Tovarăşe Ceauşescu, fă-i chemarea lui Băsescu!”, “Nu mai vreau să trăiesc bine/ Fiindcă nu mă dumiresc/ Când Trăiesc de azi pe mâine/ Bine, când dracu trăiesc?”, “Jos guvernul mincinos!”, “Demnitate, nu sclavie”, “Carburantul l-aţi scumpit, la noi voi nu v-aţi gândit” şi “Unitate”, au fost numai câteva din mesajele pe care argeşenii le-au transmis angajaţilor şi românilor din ţară.

Protestul lor, aşa cum a explicat şi viceliderul Ion Iordache, este pentru drepturile lor şi ale tuturor angajaţilor din ţară. Liderii SAD, în frunte cu Nicolae Pavelescu au cerut unitate în toată ţara în rândul muncitorilor, împotriva modificărilor aduse la Codul Muncii şi au cerut proteste în toată ţara, precum şi paralizarea Capitalei.

Liderul sindical BNS, Dumitru Costin, care a participat la protestul organizat de sindicaliştii de la Dacia, a declarat că oamenii nu pot fi de acord cu prevederile noului Cod al Muncii şi a acuzat Guvernul că, după ce reprezentanţii sindicatelor au depus propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei Muncii, vineri, guvernanţii “au scos un alt proiect de lege pe care l-au trimis parlamentarilor pentru ca aceştia să-l aprobe în Parlamentul României”. Ca atare, Costin a anunţat la Mioveni că se încep demersurile pentru declanşarea grevei generale în ţară: “Astăzi putem anunţa, de aici, de la Mioveni, că BNS deschide oficial conflictul de interese la nivel naţional. Apoi, vom începe să strângem semnături pentru greva generală la nivel naţional. Este singura cale pentru a scăpa de nişte oameni care îşi demonstrează răutatea, încrâncenarea faţă de propriul popor şi incapacitatea de a conduce o ţară. Vopsitori, electricieni, şoferi, ingineri, economişti, jurişti, toţi veţi fi angajaţi ca cei cu ziua la coasă. Că aşa e bine în ţara asta. De ce să aveţi contracte colective de muncă la nivel naţional, la nivel de ramură şi un nivel de unitate? Ca să ne poată plăti pe toţi la salariul minim pe economie, că aşa e mai bine pentru ei”.

La rândul său, Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), i-a îndemnat la solidaritate pe toţi salariaţii din ţară. “Dacă vor intra în vigoare toate modificările din noul Cod al Muncii, în câţiva ani, salariatul din România va deveni sclav. Noi, azi, aici, am dat un semnal. Dacă toţi salariaţii din România ar înţelege că numai aşa pot să îndepărteze guvernul ar fi bine, dacă nu este treaba României să rămână în genunchi”, a spus Iordache.

lideri_sindicaliepmiting5epmiting8epmiting9epmiting21epmiting22epmiting33ep

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3