930 pe 122 COSTACHE

politia arges bmw

Argeș. Cu BMW-ul pe Autostradă, cu 207 km/oră, pe banda de urgență sau pe contrasens!

Argeș. Cu BMW-ul pe Autostradă, cu 207 km/oră, pe banda de urgență sau pe contrasens!

Acțiuni pentru reducerea riscului rutier pe A1 Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 București-Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe acest
sector de drum.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și verificarea legalității transporturilor.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 85 de lei, dintre care 39 privind legalitatea transportului rutier de mărfuri și persoane, 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru conducere sub influența alcoolului, totodată fiind reținute 11 permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.

Cinci dintre permisele reținute au fost ca urmare a depășirii cu mult a regimului legal de viteză, două dintre vitezele înregistrate de aparatele Radar fiind de peste 200 km/h.

Au fost depistați si trei conducători auto care au condus sub influența alcoolului, fiind intocmit un dosar penal și reținute permisele de conducere. Totodată, au fost depistați și conducători auto care au circulat nejustificat pe banda de urgență sau care au condus pe sensul opus de mers și față de aceștia fiind dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier, conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

Exemple:

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 25 de ani, din Popești-Leordeni, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe A1, km. 91, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 207 km/h (cu 77 km/h mai mult decât limita legală).

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost
reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Foto: descriptiv

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570×90 MAIA