930 pe 122 COSTACHE

Arges

Elevii din Pitești au primit vizita jandarmilor argeșeni

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au continuat seria activităților informativ –preventive cu elevii din cadrul unităților de învățământ.

Citiți și: Argeș. Incendiu într-un tren în care erau zeci de călători

Astfel, în cadrul Proiectului ”Alternativă la violență – TU ALEGI”, jandarmii argeșeni, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională  Argeș, au desfășurat  în perioada 05-08 mai 2023, activități de prevenire a violenței în școală în patru unități școlare: Liceul de Arte ”Dinu Lipatti”, Școala Gimnazială ”Traian”, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima”, Școala Gimnazială ”Ion Minulescu”.

Proiect jandarmi Argeș

Proiect jandarmi Argeș

Citiți și: 1000 de lei de la Guvern, gratis pentru români. Cine primește banii

Jandarmii argeșeni, la datorie pentru elevi

În cadrul acestor activități, specialiștii le-au vorbit elevilor despre aspecte referitoare la normele de conviețuire socială, ce trebuie făcut pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, dar și despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor.

De asemenea,  jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte referitoare la bullying și la pericolele care se pot ascunde în spatele rețelelor de socializare, atât de populare în rândul tinerilor.

Aceste întâlniri urmăresc, în special, reducerea violenței școlare, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Proiect jandarmi Argeș

Proiect jandarmi Argeș

Tot în contextul activităților informativ-preventive, în data de 08 mai 2023, 325 de copii din cadrul  Școlii Gimnaziale ”Ion Minulescu”, au avut ocazia să cunoască activitatea Jandarmeriei în cadrul Campaniei de Informare Interactiv-Distractivă ”Ziua Serviciilor de Urgență” din  cadrul Proiectului Comunitar Ready Steady Go, unde au fost desfășurate activități împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și Serviciul de Ambulanță Județean Argeș.

Scopul întâlnirii a fost de a le prezenta copiilor structurile de intervenție în situații de urgență, conștientizarea copiilor privind situațiile limită în care s-ar putea regăsi, importanța de a rămâne calmi într-o situație în care necesită intervenția autorităților și situațiile de utilizare a numărului unic de urgență 112 .

Proiect jandarmi Argeș

Proiect jandarmi Argeș

Jandarmii argeșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3