Donaris 930 x 122

examene

Greva din școli: Examenele naționale, în pericol! Orele pierdute, recuperate

Reprezentanții părinților își doresc ca greva din școli să se încheie până la sfârșitul săptămânii, în caz contrar structura anului școlar riscă să fie decalată. Trebuie să se găsească soluții în beneficiul elevului, mai spun aceștia.

Citiți și: Se anunță mari proteste în stradă: „Blocăm sistemul! Nu ne provocați”

Este obligatoriu, pentru că altfel trebuie să decalăm și structura anului școlar și vor avea de suferit în special elevii care vor avea nevoie de diplomă de Bacalaureat care să meargă către universitățile din spațiul european. (…)

Eu sunt sigur că aceste examene vor fi susținute, poate în cel mai rău caz, doar decalarea lor. Dar cred că vor fi, se va respecta actualul calendar făcut de către Ministerul Educației. Nu cred că vor suferi, eu știu, o decalare.

Citiți și: Astăzi începe greva generală în școli. Profesorii nu fac ore!

Pentru elevi reprezintă o problemă faptul că stai în tensiune și nu știi dacă vei avea într-adevăr la termenul stabilit acest calendar. Chiar într-adevăr reprezintă o problemă.”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, marți, într-o conferință de presă susținută la Guvern.

Greva oprită pe durata examenelor – o variantă acceptată

O soluție de mijloc acceptată și de către părinți, și de către elevi ar fi varianta în care angajații din educație ar opri această grevă doar pe durata examenelor naționale.

Acceptăm orice este în beneficiul elevului și da, și această variantă ar fi bună, în sensul în care elevii pot susține examenele naționale. Poate fi una dintre propuneri, dar ne dorim și cred că dacă, cel puțin din discuția de astăzi, există disponibilitate pentru acest dialog. Sper într-un final să se ajungă la consensul necesar.”, a transmis Iulian Cristache.

Da, ar fi mai mult o soluție de compromis, tocmai pentru că este nevoie ca elevii să susțină aceste examene, tocmai pentru că au această siguranță, în primul rând ,cei de clasa a XII-a, că pot aplica la orice facultate, indiferent că este din România sau nu.

Însă trebuie să vedem exact cum rezolvăm problema de la rădăcină și dacă cerințele profesorilor sunt cu adevărat satisfăcute în final sau nu. Pentru că în contextul în care se va amâna greva, dar se vor susține examenele, vorbim despre o soluție doar de compromis, cu care am fi de acord pe termen scurt, evident, pentru că ar fi în interesul elevilor.

Însă trebuie să rezolvăm problema de fapt și să ajungem la un numitor comun.”, a declarat preşedintele Consiliului Elevilor, Miruna Croitoru.

Orele pierdute, recuperate

În cadrul conferinței de presă s-a discutat și despre posibilitatea recuperării orelor pierdute. Dacă greva din școli va dura o perioadă mai lungă de timp, orele ar putea fi recuperate de către elevi.

Îmi este greu să vă răspund în acest moment, pentru că nu știm de la câte zile de grevă ne raportăm. Dacă vorbim de două-trei zile, nu cred că este nevoie. Dar dacă vorbim de o grevă pe o perioadă de două-trei săptămâni, cu certitudine că trebuie gândită, la începutul anului școlar următor, recuperarea acestor ore.”, a afirmat Iulian Cristache.

Bineînțeles, asta voiam și eu să punctez. Adică dacă este vorba de două-trei zile, pot fi integrate în viitoarele ore, dacă se va reveni la cursuri. Însă dacă nu, trebuie să vedem exact cum materia aceasta, care a fost pierdută se poate integra la începutul anului şcolar viitor.”, a completat Miruna Croitoru.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    Este fix problema guvernului! Guvernul decide dacă se va încheia greva sau Nu! Profesorii NU VOR OPRI GREVA PENTRU EXAMENELE NAȚIONALE! Așa zisa asociație a părinților să facă PRESIUNE PE GUVERN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Profesional Consult 570×90