SMART KIDS 930X122

ganditorul

Inima lui n-a mai avut rabdare

L-a lasat inima. Asa se intampla cu oamenii inimosi. Era unul dintre cei pe care-i durea inima sa nu rezolve o problema asa cum trebuie. Si numai inima lui stie cu cate probleme se confrunta zilnic la Primarie. L-a lasat inima intr-un pasaj. Dintr-o masina facuta ferfenita, a trecut brusc, fara lumanare, prin pasajul dintre viata si moarte. Prea brusc.
L-a lasat inima inainte sa stie colegii sai ca el are probleme cu inima. La serviciu n-ai timp sa te uiti la cel de langa tine si sa-l intrebi asa, din cand in cand, ce mai faci, cum o duci, cum te simti…
L-a lasat inima si pentru ca la Corpul de Control al Primariei se poate muri de inima. De ce, Dumnezeule, nu ne dam seama ca un serviciu atat de solicitant poate duce in timp la astfel de tragedii? De ce?
L-a lasat inima si pe mine ma doare inima ca nu l-am mai intalnit o data. Sa-i mai zic macar „buna ziua” si el sa-mi zambeasca. Zambea mereu, chiar si cand mergeam pe teren, el – inspector, eu – gazetar, ca sa surprindem nereguli prin piete, prin zona Bowling, prin targul saptamanal ori pe strazi, dupa microbuzele-pirat. Zambea sau, ma rog, mie, unul, mi se parea ca zambeste. L-a lasat inima. Si stresul ucide, nu-i asa? Zi, noapte, vant, ploaie, ninsoare, du-te colo, rezolva aia, du-te dincolo, ia vezi ca tiganii aia nu stiu ce fac, dar aici e bine asa, ce parere ai? Oare cat sa reziste un om, un sef corect, responsabil? 61 de ani, Doamne!
L-a lasat inima, cred, si din prea multa iubire. isi iubea familia, gospodaria – mi-aduc aminte cand se pregatea sa sadeasca niste pomi la Bascov – iubea natura, florile. Venea mereu cu idei la „Simfonia Lalelelor”.
L-a lasat inima pentru ca era om bun. Asa e la oamenii buni. Inima se grabeste sa bata. Nu mai are rabdare. Bate repede, ca sa faca mai multe „norme“.
L-a lasat inima, iar pe noi nu ne lasa inima sa nu scriem astazi, cand pleaca pe ultimul drum, ca ne e greu fara oameni ca el. Sa-i fie tarana usoara lui Ion Neaga!
Acest editorial poate fi citit si in numarul din 24 iunie 2009 al cotidianului „Argesul”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3