SPALATORIE MURAY  930×122

afectiuni grave

Noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite

Ministerul Sănătăţii anunță că va introduce medicamente noi pe lista celor compensate şi gratuite pentru tratarea pacienţilor cu afecţiuni grave.

Guvernul României a aprobat miercuri proiectul prin care modifică şi completează lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, anunță Mediafax.

Ministerul Sănătăţii susține că actualizarea listei de medicamente gratuite şi compensate prevede introducerea unui număr de 20 molecule inovative destinate pacienţilor cu afecţiuni neurologice, afecţiuni oncologice – leucemii şi limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecţiuni pulmonare cronice, hemofilie şi talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever şi poliartrită reumatoidă.

Aceste medicamente sunt destinate pacienţilor cu o evoluţie a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluţie terapeutică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 februarie 2022 şi 1 martie 2022, în funcţie de produse.

Sursă: Mediafax

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3