Donaris 930 x 122

fan courier

O operațiune de phising aflată în derulare se folosește de numele OLX și Fan Courier

O operațiune de phising aflată în derulare se folosește de numele OLX și Fan Courier.

Citiți și: Atenție! Mușcați momeala și rămâneți fără bani!

O tentativă de phishing, care pleacă de pe OLX și se folosește de numele Fan Courier, se află în aceste momente în derulare, informează go4it.ro.

Persoanele care au anunțuri pe platformă primesc mesaje de la presupuși clienți interesați de produse.

Citiți și: EȘTI PE WHATSAPP? ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Infractorii spun că doresc să achiziționeze bunurile respective, dar pretind că nu știu cum se folosește serviciul de livrări prin OLX. După o vreme, ei revin și le spun vânzătorilor că au reușit să comande produsul prin intermediul firmei de curierat și că aceștia trebuie să intre la un anumit link pentru a-și primi banii. Aici ar trebui ca oamenii să se prindă că ceva nu este în regulă, deoarece plata nu se face în avans pe OLX.

După ce accesează link-ul primit, victimele ajung pe o pagină care seamănă cu una reală a Fan Courier. Adresa este: fancourier.ro.deal-id.pw. Cei care introduc datele de card pentru a primi banii pe produs așteaptă ulterior să primească pe telefon un cod de confirmare, care nu mai vine. Mai mult, li se cere să specifice ce sumă au în cont, pe motiv că nu sunt acceptate decât carduri care au minimum 300 de lei pe ele.

Mai multe amănunte, AICI

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441