930X122 MAIA

mioveni

Urs văzut lângă un oraș important din Argeș!

Urs văzut lângă un oraș important din Argeș!

Citiți și: Mioveni: Se caută tinere talente

Aseară primarul orașului Miovenii, Ion Georgescu, a făcut un anunț incredibil pe profilul personal de facebook:

„În ultima perioadă, a fost semnalată prezența constantă a unuia sau mai mulți urși în pădurea din preajma orașului Mioveni!

Citiți și: Medalii la mondiale pentru karatiștii din Mioveni

Ursul a fost observat în pădurea din Lunca Racovița, zona ICN și zona ICSITA din vecinătatea platformei Dacia.

Urșii sunt animale sălbatice considerate periculoase! Evitați plimbările în aceste zone împădurite, unde au fost văzuți în ultima perioadă!

Dacă observați animalul, îndepărtați-vă! Nu vă apropiați de el, nu încercați să îl hrăniți sau să îl urmăriți!”

În ultimii ani aparițiile urșilor înfometați au fost tot mai dese și multe dintre ele s-au încheiat cu răni serioase și spaimă din cauza inconștienței unora.

Reamintim că, în luna iunie câțiva urși și-au făcut apariția și pe Transfăgărășan.

Detalii, aici- Turiști fugăriți de ursoaice pe Transfăgărășan! | epitesti

Foto principal (descriptiv): ocnamuresonline.ro

 

SPALATORIE MURAY 555×222

Comentarii

10 comentarii

 • ubicus spune:

  exista si orase neimportante in Arges?

 • George spune:

  Topoloveni

 • Cititor spune:

  Ștefanești

 • Tudor spune:

  S au tăiat pădurile,le au cules fructele ciupercile,le au distrus habitaclu,este normal sa caute hrană în altă parte. Oamenii sunt de vină.

 • Anonim spune:

  Acesta este unul din efectele pădurilor tăiate !

 • Cititor spune:

  Degeaba tii taierile sun control!! Daca nu tii si populatia de ursi sub control! Cautati ce suprafata de teren are nevoie un mascul urs, pt vănatoare si imperechere! Si o sa observati ca avem ursi pt toata Europa!

 • Coco spune:

  Sau tăiat pădurile,dar și ursii s au înmulțit considerabil…asta este cauza.

 • Florin spune:

  Mai lasati prostiile cu habitatul ursilor….
  Ganditiva ca populatia de ursi s-a dublat in ultimii ani. Acest lucru nu ar fi posibil in cazul in care ursii nu ar mai gasi hrana. Faptul ca ursii coboara in orase are doua motive. Primul ar fi ca ursul , ca de altfel si orice alt animal, chiar si omul, alege calea cea mai usoara de a-si procura hrana, calea cea mai usoara de a se deplasa.Din acest considerent vedem ursul deplasanduse pe poteci si pe drumuri cat mai accesibile si din acelasi motiv vin sa se hraneasca din pubelele de gunoi. Vanatoarea presupune un mare consum caloric in timp ce resturile alimentare di pubele le aduc un aport energetic crescut cu un efort minim. Cel de al doilea motiv pentru care vedem tot mai des ursi in apropierea si in interiorul localitatilor este ca ursul nu se mai teme de om. Vinovati pentru asta sunt toti idiotii care hranesc ursii, unii de dragul de a face poze pentru facebook si toate primariile care nu ridica la timp pubelele… Nu este mai putin adevarat ca s-a taiat masiv din fondul forestier, lucru pe care il urasc din tot sufletul dar pentru o populatie de ursi normala ca si numar de indivizi , consider ca este suficienta padure…Ganditiva ca trebuie sa existe un echilibru in fauna padurilor. Un nr. prea mare de pradatori poate duce la disparitia anumitor specii de vanat. Pe langa toate astea se pune si problema sigurantei noastre fizice in localitati , siguranta animalelor din gospodariile oamenilor tot mai des atacate de ursi…

 • George spune:

  Una este habitatul… referitor la urs… si alta este… habitaclu. Gasiti la dex… Se poate intampla să greșim… sau sa ia aiurea cuvantul automat… nu o fac in mod malițios… Doar v-am atenționat!

 • Elena spune:

  Dacă ursii vor forța gardurile de la Automobile Dacia și vor intra pe Platforma și vor distruge mașini și vor muri oameni?

570 X 90 POSADA 3