930 x122 grota rece

100 de ani

ARE 100 DE ANI ŞI E STELISTĂ!

Primăria Piteşti a premiat-o astăzi, la ea acasă, pe Maria Ianoş, din zona Bănănăi, care a împlinit pe 28 mai venerabila vârstă de 100 de ani. Bătrâna a primit un tort, flori, un album cu Piteştiul şi 1.000 lei din partea municipalităţii.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Maria Ianoş este văduvă de război. Şi-a pierdut soţul în anul 1943, în confruntările din Ucraina. A avut două fete, dar una i-a murit anul trecut, la vârsta de 80 de ani. Au rămas, totuşi, trei nepoţi, patru strănepoţi şi un stră-strănepot. Un al doilea stră-strănepot este… pe drum. Doamna Ianoş a lucrat ca secretară a comunei Prundu, acolo unde tatăl ei, Nicolae Tudor, era… primar. Ulterior, a activat în domeniul alimentaţiei publice, de unde a şi ieşit la pensie (are un venit de 1.000 de lei pe lună, cu tot cu drepturile cuvenite urmaşilor celor căzuţi în război). Cum ajungi la 100 de ani? „Reţeta” sa a fost simplă: cât mai multe lactate, supe, legume şi fructe și cât mai puţină carne (de pasăre în special). În ciuda vârstei înaintate, nu ratează niciun meci televizat al echipei de fotbal Steaua Bucureşti! Este o microbistă în adevăratul sens al cuvântului, ne-a spus ginerele bătrânei.

Este al 12-lea locuitor al Piteştiului care primeşte distincţia „Piteştean centenar”. Primarul Tudor Pendiuc a lansat şi ideea ca piteştenii care împlinesc 100 de ani să beneficieze din partea municipalităţii și de o rentă viageră de 500 de lei pe lună.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90