Donaris 930 x 122

suplimentare paturi covid

13 noi paturi cu oxigen se vor transforma în paturi pentru covid, la Spitalul Militar

În urma aglomerării Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean cu pacienți infectați cu virusul Sars-CoV-2 care afectează desfășurarea actului medical de urgență Non-Covid, vineri după amiază a avut loc o întâlnire la sediului Instituției Prefectului la care au participat subprefecții județului, directorul executiv al DSP, Directorul Ambulanței Argeș și managerii de spitale din județul Argeș.

Au fost căutate soluții pentru suplimentarea de paturi cu oxigen prin transformarea de paturi non-covid care au acces la oxigen, în paturi pentru covid.

În urma acestei ședințe, în ziua de sâmbătă, Instituția Prefectului a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care solicita o analiză la nivelul spitalelor din județul Argeș și în măsura posibilităților constatate la fața locului să dispună operaționalizarea de noi paturi cu oxigen pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

În momentul de față șansele de operaționalizare de noi paturi sunt mici, spitalele funcționând la capacitate maximă atât din punct de vedere al personalului cât și din punct de vedere al solicitării instalațiilor tehnice.

Singura certitudine este operaționalizarea de 13 noi paturi cu oxigen în cadrul Spitalului Militar, lucru care se va întâmpla la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Facem apel la cetățeni să înțeleagă gravitatea situației, să înțeleagă situația din spitale, să-i înțeleagă pe medici, să înțeleagă pericolul la care sunt supuși atât pacienții covid cât și cei non-covid! 

Facem apel la cetățeni să se vaccineze, să se protejeze, să poarte masca, să se desinfecteze și să evite zonele aglomerate! Bolnavii cronici să evite ieșirile din casă!”, transmite Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • hgjhg spune:

    nu inteleg ce cauta la spital !?.sa duca la „savantii” de la tv,pe net care spun ca nu-i covid,ii omoara daca ajung la spital,oxigenul ii omoara sa va faca aia bine.

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441