NOR CURIER 930X122

emag

4 idei de cadouri pentru acea persoana pentru care acestea sunt greu de cumpărat

Poate fi greu să găsești cadouri pentru persoanele pretențioase. Iată câteva sfaturi pentru a alege un cadou pentru persoana pentru care este greu de cumpărat.

Citiți și: Cadoul de primăvară perfect pentru doamnele pasionate de lucrul manual

Cu toții avem în viața noastră o persoană pentru care este o provocare să faci cumpărături de cadouri. Acea persoană poate fi cel mai bun prieten, un coleg de serviciu, un frate sau chiar soțul tău. Sau ar putea fi toți. Indiferent, au un lucru în comun: cumpărarea de cadouri pentru ei este foarte, foarte descurajantă.

Poate că au deja cea mai de ultimă generație tehnologie și cele mai noi gadgeturi. Sau poartă moda de luna viitoare înaintea tuturor și nu există trend pe care să nu-l fi stabilit deja. Sau, posibil, au puține interese sau hobby-uri (cel puțin de care să știi), ceea ce îi face imposibil de deslușit.

Citiți și: Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

Perspectiva de a găsi cadoul potrivit pentru această persoană nu trebuie să fie copleșitoare, spune Evan Polman, profesor asociat de marketing la Wisconsin School of Business din cadrul Universității din Wisconsin. El a făcut numeroase cercetări pe tema alegerii cadourilor pentru persoanele pretențioase – „cineva cu preferințe înguste și imprevizibile”. El a descoperit că atunci când cumpără pentru persoane pretențioase, cei care fac cadouri tind să încalce normele tipice de oferire a cadourilor. Dar, de multe ori, această cale poate fi una complicată de parcurs.

Dacă vrei să îmbrățișezi provocarea de a alege cadoul perfect pentru persoana pentru care este greu de cumpărat, iată care este planul tău de atac pentru cadouri.

1. Oferă cadouri care dispar

Adesea, persoanele greu de cumpărat au un lucru în comun: spun că nu vor neapărat sau au nevoie de mai multe lucruri.

„Pot exista motive extrem de diferite care fac ca cineva să fie greu de cumpărat: S-ar putea să aibă deja totul, sau ar putea fi un minimalist cu aproape nimic”, spune Sam Maglio, profesor asociat de marketing și psihologie la Universitatea din Toronto. „Oricum ar fi, a oferi cuiva un cadou material se poate dovedi a fi o impunere destul de mare asupra destinatarului.”

Cadourile fizice care stabilesc sau întăresc o legătură între cel care le oferă și cel care le trimite pot fi un mic inconvenient, chiar dacă acesta apreciază cadoul. Poți evita această situație incomodă optând pentru un cadou care dispare. Înveselește-le ziua cu flori, apelează la paleta lor rafinată cu mezeluri, fă-le o cină de neuitat sau oferă-le un desert delicios.

Aceste opțiuni sunt modalități fantastice de a evita să oferi cuiva care are de toate un cadou redundant sau ceva de care pur și simplu nu are nevoie. Chiar și cei mai pretențioși oameni se vor bucura cu siguranță de aceste cadouri. Adică, toată lumea mănâncă, nu-i așa?

Polman este de acord, spunând că darurile care nu sunt materialiste sunt opțiuni revigorante într-o perioadă în care trăim într-o lume a consumismului excesiv.

2. Ia în considerare cadourile care durează

Oamenii pot fi greu de cumpărat pentru că nu sunt interesați de frivolitate sau de lucruri care nu vor dura. În schimb, dacă vor primi un cadou, vor să fie capabili să îl păstreze pe termen lung.

„Dacă alegeți un cadou care durează, cum ar fi o plantă, trandafiri conservați sau un halat personalizat – un cadou care se păstrează – puteți să le îmbunătățiți experiența de viață”, spune Valerie Ghitelman, vicepreședinte al dezvoltării produselor, aprovizionării și designului la 1-800-Flowers.com. Și asta, spune ea, este ceva ce chiar și cei mai pretențioși dintre cei care primesc cadouri vor aprecia.

O altă modalitate excelentă de a gândi în afara cutiei este de a oferi cadou un abonament. De la flori la cutii de cadouri misterioase, există practic nenumărate opțiuni de servicii de abonament, așa că fă câteva cercetări și găsește-l pe cel perfect pentru prietenul tău.

3. Sentimentalismul personalizat este o necesitate

Valoarea unui cadou este rareori definită de costul său monetar. Sigur, acest aspect al unui obiect poate fi un factor, dar cele mai memorabile cadouri sunt rareori cele care costă cel mai mult. În schimb, acestea sunt cadouri care ocupă un loc special în inima destinatarului.

A face apel la latura lor sentimentală cu ceva foarte personalizat, cum ar fi cărțile personalizate, albumele foto, pernele brodate etc., este o modalitate inteligentă de a te asigura că darul tău este cu adevărat apreciat, spune Ghitelman.

„Un cadou personalizat este o modalitate excelentă de a-i arăta destinatarului tău că ți-ai făcut timp să te gândești cu adevărat.”

Poți să profiți de emoția de a oferi un cadou, adaptându-ți cadoul în mod special pentru momentul respectiv, ținând cont de personalitatea și preferințele lor și făcând cadoul unic.

4. Optează pentru experiențe în loc de obiecte

Un cadou pe care Maglio îl sugerează pentru persoanele pentru care este greu de cumpărat sunt experiențele.

„Cadourile experiențiale ar putea fi glonțul magic”, recomandă el. „Acestea rezolvă atât de multe probleme inerente în oferirea de cadouri, mai ales când ai de-a face cu cineva pentru care este greu de cumpărat.”

De la a-i duce la un curs sau un atelier, un concert, un eveniment sportiv sau o galerie de artă, până la a merge într-o drumeție, nu există o lipsă de posibilități când vine vorba de experiențe. Fii puțin creativ, orientează-te după preferințele lor și păstrează lucrurile flexibile, astfel încât programul să nu devină o problemă.

Fie că este vorba de cineva care are deja totul sau de cineva cu interese restrânse, un cadou experiențial poate deschide uși către noi – și viitoare – posibilități, sfătuiește Maglio.

„A oferi cuiva un cadou material se poate dovedi a fi o impunere destul de mare asupra destinatarului”, spune el. „Este ca și cum ai spune: „Iată un blender. Găsește-i loc în bucătăria ta, pentru că acum ești un utilizator de blender. Ce-ar fi dacă, în schimb, i-am da un voucher pentru un curs de gătit?”.

Acest lucru permite destinatarului să „testeze personalitatea blenderului” și să se gândească dacă îi place să gătească în primul rând, apoi să decidă singur.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90