930 x122 grota rece

pantofi sport emag

5 greșeli pe care să le eviți atunci când îți cumperi pantofi pentru sport

5 greșeli pe care să le eviți atunci când îți cumperi pantofi pentru sport.

Dacă ești un împătimit al activităților sportive susținute, categoric ai nevoie de echipament special. La alergare ai nevoie de adidasi Nike cu pernă de aer în zona călcâiului sau spumă care absoarbe șocul, pentru a evita afectarea articulațiilor. La baschet ai nevoie de adidași înalți, care susțin glezna. La tenis, ai nevoie de pantofi sport care fixează bine piciorul și previn luxația gleznei sau entorsa. Iar în sala de fitness ai nevoie de pantof ușori, cu talpa flexibilă. Evident, există și mai multe criterii de care să ții cont. Poți căuta în colecția de adidasi Nike un model adaptat activității sportive preferate.

Mulți nu știu să își aleagă pantofii pentru sport sau nu dau foarte mare importanță detaliilor, astfel riscând să se accidenteze și să scadă performanța. Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii atunci când își cumpără pantofi sport și cum să le eviți.

ASPECT

Cumpără pentru aspect, nu pentru funcționalitate

Prea mulți sportivi amatori sunt interesați mai degrabă de tendințe și de cum arată adidașii alături de treningul preferat, decât de partea practică. Aceștia caută adidași cool și ajung să facă bășici, să îi doară picioarele sau articulațiile. Atunci când cumperi, probează pantoful, fă câțiva pași și vezi cum se simte piciorul. Dacă simți orice urmă de disconfort, nu îi cumpăra, indiferent de aspectul lor.

OFERTE

Nu caută oferte speciale

Mulți nu dispun de un buget generos pentru pantofii sport și atunci optează pentru modele mai ieftine care nu sunt foarte bune, în loc să caute oferte la brandurile de echipamente sportive. De exemplu, nu poți compara o pereche de adidasi Nike, creați cu tehnologie specială pentru a fi adaptați eforturilor din timpul alergării, cu o pereche de adidași de la un brand de fashion. Multe magazine de sport au oferte speciale dacă ești membru al unui club sportiv, de exemplu. Sau poți aștepta perioadele de reduceri de la magazinele online pentru a achiziționa un produs de la un brand premium, la un preț accesibil.

PANTOFI MICI

Cumpără pantofi prea mici

Unii oameni, din dorința de a-și cumpăra pantofi care le fixează bine piciorul, aleg un model care este prea mic, sperând că se vor mai lăsa un pic. Iar aceasta este o greșeală foarte mare pentru că este imposibil să faci sport într-o pereche de pantofi care te strâng. Atunci când alegi adidașii, ai grijă ca degetele tale să se poată mișca lejer în pantof, însă fără ca acesta să-ți iasă din picior. Atunci știi că adidașii sunt măsura potrivită.

MOMENT GREȘIT

Cumpără în momentul greșit al zilei

Majoritatea oamenilor merg la cumpărături dimineața, când piciorul este suplu și relaxat. Însă după câteva ore de stat în picioare sau pe scaun, la birou, picioarele încep să se umfle. De aceea, cel mai bun moment pentru a cumpăra, nu doar pantofi de sport, ci orice tip de pantofi, este în a doua parte a zilei, chiar spre seară, când piciorul este umflat. Dacă te simți bine în pantof la acest moment, te vei simți bine și dimineață.

CUMPĂRĂ FĂRĂ SĂ PROBEZE

Cumpără după măsură, fără să probeze

Cei mai mulți își cumpără pantofii de pe magazinele online sau evită să probeze pentru că se grăbesc, crezând că măsura corectă le va veni perfect. Însă nu întotdeauna mărimile se potrivesc. De exemplu, mărimea 40 la adidasi Nike nu corespunde cu 40 de la New Balance sau Adidas. Măsura diferă și în funcție de forma pantofului, de calapod și de modul cum este prins pantoful de talpă. De aceea, cel mai important aspect, atunci când îți cumperi pantofi pentru sport, este să probezi.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90