EcoMoto 930×122

emag

5 lucruri pe care probabil nu le știai despre Aperol Spritz

5 lucruri pe care probabil nu le știai despre Aperol Spritz

Citiți și: 5 avantaje pe care ți le aduce o ladă frigorifică

Aperol Spritz, cu nuanța sa portocalie vibrantă și gustul revigorant, a devenit un cocktail de vară îndrăgit, care te duce imediat cu gândul la vacanțe și seri petrecute pe terasă.

Acest aperitiv italian emblematic a câștigat popularitate în întreaga lume, însă nu toată lumea cunoaște foarte multe detalii despre această băutură.

Citiți și: Adidașii perfecți de primăvară pentru toate activitățile

Află în continuare mai multe informații interesante despre băutura care nu-ți lipsește în fiecare vară.

Când a apărut Aperolul

Istoria Aperol începe în 1919, la o expoziție de produse alimentare și băuturi organizată în cadrul Târgului Internațional din Padova, Italia.

Băutura alcoolică este rezultatul muncii a doi frați, Luigi și Silvio Barbieri, cei doi moștenind o companie de băuturi alcoolice de la tatăl lor.

După șapte ani de la preluarea afacerii, frații Barbieri au făcut un pas nou și au creat o rețetă diferită de tot ceea ce crease tatăl lor: o băutură construită dintr-o fuziune de arome de portocale amare și dulci.

Încă din 1912 acești au lucrat la perfecționarea rețetei, iar rezultatul a fost unul neașteptat, însă apreciat.

Comercializat inițial ca un ajutor digestiv, având și un conținut de alcool mai scăzut, Aperol a devenit foarte popular în Italia, mai ales după difuzarea unei reclame cu actorul Tino Buazzelli.

Acesta a început să fie combinat cu prosecco în regiunea Veneto în timpul ocupației Imperiului Austro-Ungar, de unde și denumirea de spritz.

Secretul gustului ușor amărui

Rețeta exactă a Aperolului nu a fost dezvăluită niciodată, însă câteva arome se pot distinge de către cunoscători.

Pe lângă rubarbă, Aperol conține ulei de portocale derivat atât din portocale dulci, cât și din portocale amare, deși culoarea portocalie a băuturii este artificială.

Băutura este preparată și cu gențiană și chinină, două ingrediente folosite în trecut și în medicină.

Ele sunt întâlnite și în alte băuturi din categoria denumită amari în Italia.

Rețeta de Aperol Spritz conține doar trei ingrediente

Simplitatea unui Aperol Spritz face parte din farmecul său. Rețeta clasică necesită doar trei ingrediente principale: Aperol, prosecco (vin spumant italian, de preferat sec) și apă minerală.

Rezultatul este un cocktail efervescent, cu un echilibru perfect de arome dulci și amare.

Se recomandă adăugarea a trei părți egale prosecco și Aperol, iar apa minerală să fie integrată la final.

Totodată, vei observa că se adaugă mai întâi gheață și prosecco în pahar, apoi Aperol și, în final, apă minerală.

Există și un motiv pentru care se urmărește această ordine: se previne depunerea Aperolului pe fundul paharului.

Paharul de Aperol Spritz se decorează de obicei cu o felie de portocală, însă poți folosi și coaja de la o portocală sau lămâie ori chiar o măslină.

Este un cocktail cu un conținut scăzut de alcool

Aperol este considerat un aperitiv și conține o cantitate redusă de alcool, lucru mai puțin obișnuit pentru afacerea familiei Barbieri.

Combinat cu prosecco, el devine o băutură spumoasă, potrivită pentru a începe o seară de petrecere.

Totodată, în Italia, savurarea unui Aperol Spritz nu reprezintă doar băutura în sine, ci și un ritual social apreciat.

Cultura italiană tradițională a aperitivului presupune întâlnirea cu prietenii și familia înainte de cină, sorbind un Spritz și savurând mici gustări.

Un obicei care să te inspire pentru vacanțe și nu numai.

Ce alte versiuni ale Aperol Spritz poți încerca

Aperolul poate fi înlocuit cu alte băuturi amărui pentru un spritz diferit, însă există și alte combinații care pot fi făcute pentru a crea un cocktail efervescent.

Pentru un Aperol Spritz ușor diferit, încearcă să combini alte băuturi carbogazoase dulci care au note aromate, de exemplu o băutură cu grepfruit, bere cu ghimbir sau băuturi cu vanilie.

Rezultatul va fi unul diferit de gustul obișnuit al unui Aperol Spritz, însă cu siguranță se va potrivi în continuare unei zile călduroase.

Aperol Spritz a cucerit pasionații de cocktailuri din întreaga lume, nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru experiența culturală și socială pe care o reprezintă.

De la istoria sa interesantă până la ascensiunea ca simbol global al cocktailurilor, Aperol Spritz continuă să fie o alegere răcoritoare pentru ieșiri alături de familie și prieteni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90